SE ZPRAVODAJEM „ZÁŘÍ 2020“ DO NOVÉ SEZÓNY!
12.8.2020
Vstupte do nové sezóny s praktickým ZPRAVODAJEM v kapse! Po delší pauze je pro vás připravena podzimní smršť premiér a doprovodných akcí, tak ať vám neunikne žádné datum!
 
Z OBSAHU:
  • MUŽ, KTERÝ SÁZEL STROMY – jedinečný vstup do nové divadelní sezóny! Představujeme slavný příběh plný naděje, odhodlání a lidské vytrvalosti. Tak jako každý rok budete mít možnost spatřit na úvod sezóny všechny soubory NDM na jednom jevišti; tentokrát vám však namísto galavečera nabízíme tento nenapodobitelný a krásný příběh, jevištní zpracování novely, proslavené po celém světě. Připraveno je pro vás pouze 5 představení od 4. září a bohatý doprovodný program, který startuje 29. srpna.
  • První premiérou sezóny bude 12. září Verdiho v pořadí třetí opera NABUCCO, která zpracovává biblický námět ze Starého zákona o babylónském králi Nabukadnezarovi (cca 630–562 př. Kr.). V Národním divadle moravskoslezském byl Nabucco doposud uveden v pouhých třech nastudováních; naposledy roku 1998 a na repertoáru se opera udržela skoro 18 let
  • Komický balet COPPÉLIA patří k nejoblíbenějším titulům klasického repertoáru. Hrdina příběhu Coppélius, zlomyslný konstruktér mechanických hraček, zasáhne do života zamilované dvojice Franze a Svanildy svou oživlou loutkou, svůdnou mechanickou panenkou Coppélií... V NDM bude mít balet premiéru ve čtvrtek 19. září.
  • Oceňovaný polský dramatik Piotr Rowicki napsal přímo na tělo souboru činohry NDM hru ČEŠKY KRÁSNÉ, ČEŠKY MÉ! inspirovanou osudy šesti významných českých hrdinek 20. století. Diváci se tak mohou těšit na dramatické a strhující příběhy Lídy Baarové, Marty Kubišové, Martiny Navrátilové, Ivanky Trumpové, Věry Čáslavské a Kamily Moučkové. Světová premiéra je připravena na 26. září.
  • Nenechte si ujít také doprovodné akce NDM EXTRA a ATELIÉRU pro divadelní vzdělávání.