PF 2023
23.12.2022
Vážení diváci, přejeme Vám krásné a poklidné prožití vánočních svátků. Děkujeme Vám za Vaši přízeň a podporu, kterou jste nás zahrnuli v roce 2022. Do blížícího se příchodu nového roku 2023 Vám přejeme pevné zdraví, štěstí a spokojenost. Vaše NDM.
 
V grafice našeho letošního divadelního novoročního přání vychází číslo tři ze srdce! A s láskou přichází víra i naděje. Ve hře Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra Jonáš a tingl-tangl, kterou nově uvádíme v Divadle „12“, v jednom monologu kabaretiér Jonáš říká: „Jsem rád, že mi křestní jméno zůstalo. Je poučné. Jonáš byl prorok, a jak praví Bible, spolkla ho ryba. Tři dny jí ležel v žaludku; jestli nepřeháněl! Tři dny to rybě trvalo, než přišla na to, že Jonáš není strava, nýbrž pasažér. Dovedete si představit beznadějnější situaci? A přece to nakonec dobře dopadlo. A proto: Když vás někdy spolkne ryba nebo tak, vzpomeňte si na Jonáše a neztrácejte naději. Protože když ji ztratíte a někdo ji najde, určitě vám ji nevrátí, protože bude rád, že ji má sám.“

Lepší slova na závěr bych nevymyslel. Děkuji moc, pane Suchý! A za sebe Vám přeji dobrý, láskyplný, tvořivý a zdravý rok 2023. A těším se na Vás v našich divadlech! A doufám, že zde zažijete s otevřenýma očima, myslí i srdcem radost, krásu, víru, naději i lásku! A tolik potřebnou, očistnou, povzbuzující a posilující katarzi!
 
V úctě srdečně
Jiří Nekvasil