ÚNOROVÝ KONCERT VE SLAVNOSTNÍM SÁLE EMANUELA BASTLA V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA
1.2.2024
Zveme Vás na únorový koncert MUSICA A TRE, který uvedeme ve slavnostním sále Divadla Jiřího Myrona v rámci oblíbeného Cyklu komorních koncertů, který uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto.
 
Soubor MUSICA A TRE vznikl v roce 1998 v původním obsazení varhany, housle a zpěv. Od roku 2017 navazuje a pokračuje ve své činnosti v novém složení – panova flétna, housle a klavír. Všechny tři interpretky se znají a spolupracují spolu už řadu let. Houslistka Halina Františáková je zakládající členkou souboru, další hudebnicí je klavíristka Eliška Novotná a pracovně nejmladší hráčkou, jež nahradila na panovu flétnu původní obsazení – zpěv, je Liselotte Rokyta. Jejím příchodem se trio stalo čistě instrumentálním souborem zajímavým nejen svým netradičním obsazením, ale i koncertním programem, který obsahuje transkripce i původní skladby pro tuto nástrojovou kombinaci od baroka po současnost. Na programu jejich únorového koncertu budou skladby Georga Telemanna, Františka Škroupa, Dariuse Milhauda a světová premiéra Pavla Knápka – Barvy.
 
Koncert uvedeme ve středu 28. února 2024 v 19 hodin. Zbývá posledních pár vstupenek, srdečně zveme!
 
Záštitu nad koncerty převzali náměstkyně primátora SMO Lucie Baránková Vilamová a náměstek hejtmana MSK Lukáš Curylo, finančně je podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.