BALET
BALET GALA
Premiéra 28.2.2018, 18:30 hodin
Divadlo Antonína Dvořáka
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

BALET GALA

Premiéra 28.2.2018, 18:30 - Divadlo Antonína Dvořáka

logoInformace
V pátém ročníku mezinárodního baletního galakoncertu vystoupí umělci ze zahraničních i tuzemských divadel a souborů.
 
Ostravskému publiku se představí talentovaná Evelina Godunova, laureátka zlaté medaile a zvláštní ceny na XIII Mezinárodní baletní soutěži v Moskvě (2017). Její partner  Jevgenij Khissamutdinov je sólistou Universal Ballet v Soulu v Jižní Koreji. Oba ztvární pas de deux z baletu Giselle v choreografii Jeana Coralliho a Julese Perrota a duet z moderní inscenace Carmen v choreografii lotyšské choreografky Milany Komarove.
 
Hosté z německého souboru Dortmund Ballet Ida Kallanvaara a Giacomo Altovino se představí v duetu z baletu Hora na hudbu Ady Miley. Rumunský choreograf Edward Clug vytvořil toto dílo pro dortmundský soubor a získal za ně prestižní ocenění – Cenu Benois de la danse 2017. 
Fragment z inscenace Alice na motivy příběhu Alenka v říši divů v choreografii Maura Bigonzettiho za hudebního doprovodu italského tria Antongiulio Galeandro & Enza Pagliara Assurd z alba Alice je další ochutnávkou z repertoáru Dortmund Ballet. 
 
Píseň skupiny Beatles With a Little Help from My Friends, kterou napsali John Lennon a Paul McCartney v roce 1967, inspirovala domácího čínského choreografa Dortmund Ballet Xin Peng Wanga.
 
Dmitrij Semjonov se svou partnerkou demisólistkou Staatsballett Berlin Marinou Kanno, se poprvé představí ostravskému publiku fragmentem z choreografie Multiplicity. Forms of Silence and Emptiness světově proslulého španělského choreografa Nacha Duata.  Za poněkud filozofickým názvem se skrývá hold výjimečnému skladateli Johannu Sebastianu Bachovi. Z tohoto díla uvedeme fragment pod názvem Cello. 
 
První sólisté Baletu Národního divadla v Praze Alina Nanu a Michal Štípa ztvární pas de deux z inscenace Louskáček – Vánoční příběh v choreografii Youriho Vámose a duet Rusko z choreografie Rain choreografa Radua Poklitarua z inscenace Vertigo.
 
K zahraničním hostům galakoncertu budou patřit Julie Asie a Marco Vesprini, členové francouzského souboru Compagnia Julien Lestel z Marseille, kteří se našim divákům představí v choreografiích Juliena Lestela.
 
Hosty únorového baletního galakoncertu budou letos také členové baletního souboru ND v Praze sdružení v autorském seskupení Dekkadancers. Vedle dynamické a energií nabité choreografie Štěpána Pechara První sníh nebude chybět pro Dekkadancers tolik typický humor, který se projevuje v taneční karikatuře slavného Kyliánova díla Petite corde v choreografii Marka Svobodníka
 
Soubor baletu NDM představí kromě ukázek ze stávajícího repertoáru i několik „ochutnávek“ připravované premiéry Dona Quijota v choreografii Michala Štípy podle Petity a Gorského. Těšte se na Sawu ShiratzukiShino SakuradoRei MasatomihoStefana PietragalluSergia Méndeze Romera a další členy souboru baletu NDM.

 

 

Galakoncert se uskuteční pod záštitou generálního konzula Polské republiky v Ostravě pana Janusze Bilského.

 

 

 

 

Mediální partner:

Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
28.2.201818:30Divadlo Antonína DvořákaPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoSouvisející