FESTIVAL NODO SPUSTIL PŘEDPRODEJ VSTUPENEK
OPERA / 23.6.2020
Festival NODO se koná v Ostravě v novém termínu poslední víkend v srpnu (28. – 30. 8. 2020). Od 15. června 2020 prostřednictvím společnosti GoOut je spuštěn předprodej permanentek i jednotlivých vstupenek.
 
NODO 2020 uvede pět inscenací. Ve světových premiérách to budou opery Marka Keprta a tandemu Michala Rataje a Kathariny Schmitt, scénické provedení monodramatu Richarda Ayrese, česká premiéra pak čeká vokální operu Any Sokolović a multižánrovou operu Miro Tótha. Festival využije obě budovy Národního divadla moravskoslezského a na jeden den se přesune do Dolní oblasti Vítkovice. V Ostravě přivítáme umělce z Evropy i z různých míst České republiky. Na místo operního orchestru zasedne mezinárodní Ostravská banda. Představení týmů z USA a Japonska přesouváme kvůli zákazu cestování osob mimo země EU na příští rok.
 
 
 
Permanentky a vstupenky na NODO 2020:
 
Vstupenky jsou k dostání online na síti GoOut.
 
FESTIVALOVÁ PERMANENTKA: 650 / 350 Kč* (ke koupi zde)
JEDNOTLIVÉ VSTUPNÉ (bez možnosti slevy): 200 Kč
28. 8. | Hibiki, Hibiki, vzhmoť!
28. 8. | Svatba
29. 8. | Nauka o afázii
29. 8. | Muž v skafandri
30. 8. | No. 50 (Zahrada)

* Slevu držitelům průkazů ISIC / ITIC (studenti, pedagogové), ZTP/P a seniorům poskytujeme pouze na permanentku, která umožní vstup na všechny akce festivalu.

Festival NODO / Dny nové opery se koná za podpory statutárního města Ostravy, Ministerstva kultury ČR, Moravskoslezského kraje a Česko-německého fondu budoucnosti a díky dalším institucím, nadacím i podpoře soukromého sektoru. Za kontinuální velkorysou pomoc Ostravskému centru nové hudby děkujeme Liboru Winklerovi. Hlavním mediálním partnerem festivalu je Český rozhlas Vltava, generálním mediálním partnerem Česká televize.
 
NODO / Dny nové opery Ostrava 2020 organizuje Ostravské centrum nové hudby a Národní divadlo moravskoslezské ve spolupráci s Dolní oblastí Vítkovice.
 
Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.newmusicostrava.cz a také na facebooku.