TOSCA – HRA LÁSKY, VÁŠNÍ A INTRIK V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
OPERA / 5.3.2022
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského uvede v březnu dvě představení opery o třech dějstvích Giacoma Pucciniho TOSCA.
 
TOSCA je hrou lásky, vášní a intrik, jež je od samého počátku provázena stínem neodvratně se blížící tragédie. Opera se stala a nadále zůstává jednou z nejslavnějších a nejhranějších vůbec. Obdivovaná zpěvačka Tosca, její milenec malíř Cavaradossi a policejní šéf Scarpia, který touží získat Toscu pro sebe a zničit svobodomyslného umělce, jsou hlavní dějovou linkou opery Giacoma Pucciniho z roku 1899. V ostravském divadle byla poprvé uvedena v roce 1921 a stejně jako jinde se sem tento operní titul, který patří k těm nejhranějším, opakovaně vracel v dalších nastudováních. Současné osmé uvedení této opery v hudebním nastudování Marka Šedivého a v režii Jiřího Nekvasila uvádí soubor opery od únoru roku 2021. Premiéry se konaly on-line bez diváků z důvodu pandemické situace.

Nyní mohou diváci navštěvovat naše představení bez jakýchkoliv omezení. Srdečně Vás zveme na březnová představení této nestárnoucí opery. Maida Hundeling se divákům v roli slavné zpěvačky Florii Toscy představí 9. března. Petra Alvarez Šimková pak 23. března. V obou představeních vystoupí v roli malíře a milence Toscy Cavaradossiho Luciano Mastro a Martin Bárta jako šéf policie Baron Scarpia.
 
Foto Martin Popelář
Těšíme se na Vaši návštěvu 9. a 23. března od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka!