DÍTĚ A KOUZLA – NEDĚLNÍ POHÁDKOVÁ OPERA PRO CELOU RODINU
OPERA / 13.1.2023
V neděli 15. ledna 2023 uvedeme v Divadle „12" lyrickou operní fantazii DÍTĚ A KOUZLA francouzského skladatele Maurice Ravela, která pojednává o neposlušném chlapci.
 
Opera Národního divadla moravskoslezského zve malé i velké diváky na pohádkový operní příběh se šťastným koncem.
„Hudba Maurice Ravela patří k těm, co nestárnou. Nemusíte mít žádné speciální vzdělání, aby vám promluvila hluboko do srdce a zasáhla vás svou ryzí hudební krásou a pravou emocionalitou. (...) I proto Ravelovy skladby dnes patří ke kmenovému repertoáru symfonických orchestrů, rádi je hrají i jazzmani a poslouchají lidé, kteří klasickou hudbu nemají běžně ve svém hledáčku. (...) Ravelova opera Dítě a kouzla v nastudování Národního divadla moravskoslezského splňuje hned několik předpokladů najednou. Je opravdovou a čistou fantazijní pohádkou, kde se dějí neobvyklé věci, je i příležitostí k zajímavým pěveckým výkonům a především je přímo ideálním podložím pro ukrutnou legraci, která jediná dokáže vychovávat bez drilu, úzkoprsé nadřazenosti a rodičovského diktátu. V tomto smyslu se Dítě a kouzla režiséra Juraje Čiernika a všech zúčastněných myslím podařily vynikajícím způsobem."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 11. 2. 2022)
 
Inscenace vznikla ve spolupráci s Fakultou umění Ostravské univerzity a spojila na jednom jevišti profesionální umělce se studenty operního zpěvu. Využijte možnosti rodinného vstupného a přijďte na výpravnou operní pohádku s celou rodinou. Nejbližší repríza se uskuteční v neděli 15. ledna 2023 v 16 hodin v Divadle „12“. Srdečně zveme!