V SOBOTU 7. ZÁŘÍ SLAVNOSTNĚ ODSTARTUJEME 101. SEZÓNU!
1.9.2019
Máme před sebou deset měsíců divadelního života a budeme rádi, když budete co nejvíce jeho součástí. Sezónu 2019/20 slavnostně zahájíme 7. září tradičním GALAVEČEREM a na každého diváka čeká překvapení!
 
 
Letos už po deváté otevře divadelní sezónu Národního divadla moravskoslezského tradiční GALAVEČER K ZAHÁJENÍ SEZÓNY, který se v tomto roce opět uskuteční po dva večery – 7. a 8. září v 18.30 hodin, ale nově ve dvou divadlech – v Divadle Antonína Dvořáka a Divadle Jiřího Myrona. Jedná se o jedinečný a jediný program NDM, ve kterém se najednou setkají všechny 4 umělecké soubory Národního divadla moravskoslezského – umělci opery, činohry, baletu i operety/muzikálu, aby v žánrově pestrých ukázkách představili právě začínající sezónu, a to především prostřednictvím ukázek z připravovaných nových titulů.
 
PROGRAM 


Dne 12. srpna 1919 v budově Městského divadla (dnešní Divadlo Antonína Dvořáka) zahájilo Národní divadlo moravskoslezské (zkratka tehdy byla NDMS) svou činnost, a to slavnostním představením opery Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta. Sezónou 2019/2020 tedy vstupuje Národní divadlo moravskoslezské do druhého století své existence.

Divadlo bylo od počátku čtyřsouborové: provozovalo činohru, balet, operu i operetu (pouze k názvu souboru opereta přibyl před devíti lety za lomítko ještě muzikál) a čtyřsouborové je stále po 100 letech! Proto je i vizuál GALEVEČERA 2019/2020 společný pro všechny naše soubory. A všichni se na vás budou 7. a 8. září těšit! Sladká odměna na závěr? Dort pro každého našeho diváka!