16. 11. NOC DIVADEL S FERDINANDEM VAŇKEM
31.10.2019
Noc divadel se 16. 11. ponese ve znamení oslav třiceti let svobody, a to formou putování s Ferdinandem Vaňkem. V NDM v Divadle „12“ bude na programu scénické čtení titulu PŘÍJEM Jiřího Dienstbiera.

Rozhodli jsme se připravit pro diváky společný „putovní“ program od Divadla Petra Bezruče k nám do Divadla „12“ a na konec do nově vznikajícího Studia G. Pojícím prvkem tohoto večera je postava Ferdinanda Vaňka, která hraje hlavní roli hned v několika hrách čtyř různých autorů. V našem případě se můžete těšit na představení inscenace hry Václava Havla Audience (DPB), scénické čtení hry Příjem Jiřího Dienstbiera (NDM) a scénické čtení hry Arest Pavla Landovského (Studio G). Projekt proběhne v komorním pojetí (všechny scény, kde se program odehrává, mají kapacitu 50–60 míst), které umožní osobní a intenzívní propojení mezi herci a diváky.

V NDM v Divadle „12“ tedy bude na programu scénické čtení specifického titulu PŘÍJEM JIŘÍHO DIENSTBIERA. Příjem je jakýmsi volným pokračování Audience. Postavy Vaňka a Sládka se tentokráte setkávají ve vězení. Uvedení hry Příjem v návaznosti na Audienci Václava Havla v Ostravě má ještě další souvislost. Jak Václav Havel, tak Jiří Dienstbier byli spolu s další významnou postavou disentu Václavem Bendou věznění v letech 1980–1981 ve věznici v Ostravě-Heřmanicích.
 
Program:
17.00 Divadlo Petra Bezruče / Václav Havel: Audience • VSTUPENKY
19.00 NDM / Divadlo „12“ / Jiří Dienstbier: PříjemVSTUPENKY
21.00 Studio G / Pavel Landovský:
Arest VSTUPNÉ NA MÍSTĚ (dobrovolný příspěvek)
 
 
Projekt byl podpořen statutárním městem Ostrava a je součástí celoostravských oslav 30letého výročí sametové revoluce s názvem sametOVA!!!