LEDNOVÍ JUBILANTI
10.1.2020
V lednu 2020 slaví kulatené narozeniny sólista souboru operety/muzikálu ROMAN HAROK a člen souboru činohry FRANTIŠEK STRNAD. Oběma gratulejeme!
 
Od sezóny 2004/2005 je sólistou souboru opereta/muzikál NDM, v němž ztvárnil řadu operetních i muzikálových rolí – např. Joea v Limonádovém Joeovi, D’Artagnana ve Třech mušketýrech, Kornelia v Hello, Dolly!, Joea/Josefínu v Sugar, Peška v Noci na Karlštejně, Popiela v Polské krvi, Nathana v Sázkách z lásky (Guys & Dolls), titulní roli v muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, Boniho v Čardášové princezně, Neznámého ve Fantomovi Londýna, Evžena Zahradníka v Bratránkovi z Batávie, Joea Gillise v české premiéře Sunset Boulevardu, nebo Reného v operetě Ples v opeře.
Aktuálně ho můžete vidět v inscenacích Děj se co děj (Antyhing Goes), Edith a Marlene, Jesus Christ Superstar, Kočky, Rádce, Rebecca a Romeo a Julie, poselství lásky.
 
Je členem souboru činohry od roku 1998. Zahrávající si Valmont v Nebezpečných vztazích, opožděný a vystrašený Michal v Pánovi Polštářů, životem znuděný Faust v Doktoru Faustusovi, či ikona moderní psychologie Carl Gustav Jung v inscenaci Řeči léčí, to je jen pár připomínek z Františkova širokého rejstříku rolí v našem divadle.
Aktuálně ho můžete vidět v inscenacích DONAHA! (Hole dupy), Maškaráda čili Fantom Opery, Odcházení, Opilí, Rádce a Teror.
 
 
 
 
Roman Harok (1.herec ve Stalinově hře), Vladimír Čapka (Josef Stalin, diktátor) a František Strnad (Michail Bulgakov, spisovatel) v inscenaci RÁDCE, foto Radovan Šťastný