POSELSTVÍ KE SVĚTOVÉMU DNI DIVADLA
27.3.2020

Světový den divadla připadá každoročně na 27. března a slaví se od roku 1962. Tento den je příležitostí zamyslet se nad rolí a důležitostí divadla jako umělecké formy, nejenom v těchto obtížných časech...

Mohamed Saif Al-Afkham, Prezident ITI a Tobias Biancone, generální ředitel ITI
Dopis na podporu všem členům a přátelům ITI, Paříž a Šanghaj, 21. března 2020
 
Drazí přátelé a kolegové,
rok 2020 je rokem výzev!

Ve chvíli, kdy se stahují černá mračna, která představují výzvy pro vaše rodiny, přátele, kolegy a lidi na celém světě, vás chceme ujistit, že jsme s vámi. Vaše starosti jsou naše starosti.

V současné době je podávání rukou a objetí zcela mimo diskusi, nicméně pokud se „dotknete“ něčího srdce a duše, je to více než vhodné a vítané. Je to něco, co členové ITI a divadelníci i tanečníci vždy dělali a budou v tom pokračovat na věky věků, protože tento duchovní dotyk je teď důležitý jako nikdy předtím.
 
Prosíme, zapojte svou představivost a tvořivost a snažte se najít nový způsob, jak můžeme divadlo dostat blíže k lidem. Musíme najít nové cesty, jak oslovit děti, nové publikum, seniory, postižené a ty, kteří jsou sami a bezmocní. Musíme najít nový způsob, jak můžeme inspirovat nemocné, trpící, mladé a staré, lidi ve vězení, v izolaci, lidi trpící depresemi a ty, kteří jsou osamělí.
 
Členové a přátelé ITI jsou odborníci na tvorbu a představivost. Vždy to tak bylo a stále to platí. Nyní by měli herci, režiséři, zpěváci, hudebníci, vypravěči, tanečníci, básníci, dramatici, mimové, loutkáři a performeři vystoupit a inspirovat nás.
 
Vaše představivost může naplnit ostatní duše uměním a vaše umělecká kreativita může ostatním dodat energii.
 
Buďte zdrávi a v bezpečí. Pomáhejte ostatním v okolí a dodržujte všechna nezbytná pravidla. Prosím mějte na paměti, že vaše představivost pomáhá tento svět změnit na lepší místo k životu pro vás i pro ostatní.