ZÁZNAM TALKSHOW JAKUBA ŽÍDKA BEZ TAKTOVKY
OPERETA / MUZIKÁL / 29.3.2020
V úterý 31. března v 18.30 hodin bude zpřístupněn záznam talkshow hudebního ředitele souboru opereta/muzikál Jakuba Žídka BEZ TAKTOVKY s hosty Hanou Fialovou a Tomášem Novotným.
 
O POŘADU
Jak každý vzdělaný divák ví, dirigent je u hudebního díla celkem nepostradatelná složka. Má ovšem oproti umělcům stojícím na jevišti jednu podstatnou nevýhodu – stojí k divákům zády. Jakub Žídek, hudební ředitel souboru operety/muzikálu NDM, se to alespoň na jeden večer rozhodl změnit.
 
Pořad BEZ TAKTOVKY přiblíží divákům jeho cestu Národním divadlem moravskoslezským, která trvá bezmála již deset let. Od jeho první spolupráce na operetě Mamzelle Nitouche ušel kus cesty nejen on, ale i samotný soubor. Není od věci se občas ohlédnout zpět a připomenout si, jaké strasti i slasti doprovázely Ostravu v její pouti na špičku české muzikálové scény. Dirigent v tom samozřejmě nebude sám. Pozvání přijali a vzpomínat s ním budou umělci, kteří s ostravským souborem spolupracovali či spolupracují.
 
Tento neformální atmosférou odlehčený večer bude tedy Jakub Žídek stát k divákům čelem a představí se sice bez taktovky, ale za to s humorem v odlehčené, neformální atmosféře jako pohotový moderátor, vlídný hostitel a hudební doprovázeč hostů. (tn)
 
HOSTÉ
• sólistka souboru opereta/muzikál Hana Fialová
• dramaturg souboru opereta/muzikál a muzikálový zpěvák Tomáš Novotný