ZÁZNAM INSCENACE MŮJ BOJ
ČINOHRA / 23.4.2020
Kultovní inscenace oceněná diváky i kritikou o neobyčejném přátelství mladého Hitlera a Žida Šlomo Herzla. Jan Hájek a Vladimír Polák v hlavních rolích inscenace, která patřila ke klenotům činohry NDM.
 
„Něco ti řeknu, jestli mě zradíš, nechám tě upražit – jako rohlík ke snídani. Já totiž vůbec nechci být malířem. To je jenom taktický trik – pro hlupáky. Já chci něco úplně jinýho. Já chci svět."
 
Nenechte si ujít inscenaci, jež byla neodmyslitelnou součástí činoherního repertoáru úctyhodných 15 let. Tragikomedie MŮJ BOJ (Mein Kampf) se rozloučila s Divadlem Jiřího Myrona, ve kterém byla uváděna v netradičním prostoru na jevišti, kde bylo umístěno při této inscenaci i hlediště, po neskutečných 127 reprízách! Podobná dlouhověkost je v divadle vždy něčím výjimečným, o to více může být činohra NDM na tuto svoji inscenaci hrdá.

Režie inscenace se ujal Juraj Deák, dramaturgie Klára Špičková. Scénu a kostýmy vytvořil Milan David, hudbu Norbert Lichý. V hlavních rolích mohli diváci vidět po celou dobu trvání inscenace Jana Hájka a Vladimíra Poláka, který získal za roli Hitlera Cenu Českého divadla 2006. Z dalších stálic obsazení zmiňme Veroniku Forejtovou, Františka Večeřu a Jiřího Sedláčka.
 
Dramaturgický úvod k inscenaci si pro diváky NDM připravil umělecký šéf činohry Vojtěch Štěpánek.