SVĚTOVÝ DEN DIVADLA OSLAVÍME TANCEM
27.3.2021
U příležitosti Světového dne divadla 27. 3. pro Vás zveřejňujeme druhou část baletní hostiny s názvem TASTE BALLET OSTRAVA! Přinášíme Vám také tradiční poselství – autorkou je britská herečka Helen Mirren. 
 
V rámci druhé části baletní hostiny TASTE BALLET OSTRAVA! se můžete těšit na ukázky z děl Rossiniho karty, Následky (inscenace nese název prvního z děl), Coppélia a samozřejmě i z Labutího jezera. Průřezem baletního repertoáru budou opět provázet členka našeho baletního souboru Anna Knollová a její otec Pavel Knolle – tanečník, choreograf a výtvarník, který jsou profesní dráhu spojil mj. s pražskou Laternou magikou.
 
;
 
Světový den divadla připadá každoročně na 27. března a slaví se od roku 1962. Oslavy Světového dne divadla pořádá Mezinárodní divadelní ústav (ITI – International Theatre Institute), mezinárodní nevládní divadelní organizace přidružená k UNESCO. Tento den je příležitostí zamyslet se nad rolí a důležitostí divadla jako umělecké formy a upozornit na jeho význam pro lidská společenství i jednotlivce a na jeho potenciál pro ekonomický růst. Autorem prvního poselství ke Světovému dni divadla byl Jean Cocteau, v roce 1994 zvolila mezinárodní divadelní komunita jako autora poselství Václava Havla. V letošním roce je autorkou poselství divadelní, filmová a televizní herečka z Velké Británie Helen Mirren. POSELSTVÍ SI MŮŽETE PŘEČÍST POD TÍMTO ODKAZEM.