SEN(IOR) V PŘÍMÉM PŘENOSU
31.3.2021
Ateliér při NDM nabízí od dubna online programy pro seniory se zájmem o divadlo a tvůrčí aktivity. Jste starší šedesáti let nebo máte ve svém okolí aktivního seniora? Přihlaste se nebo pošlete informace dále!
 
Zkušenosti lektorek Ateliéru při NDM už ukázaly, že se senioři účastní společných virtuálních setkání rádi a že si i starší generace umí skvěle poradit s počítačem. Po Velikonocích proto Ateliér nabídne této věkové skupině další smysluplné potkávání a aktivity. Nový projekt má název SEN(IOR) V PŘÍMÉM PŘENOSU a začíná ve středu 7. dubna. Virtuální prostor není omezen geograficky jen na Ostravu nebo Moravskoslezský kraj, přihlásit se na kteroukoli středu může na adrese seniori@atelier-ndm.cz kdokoli, kdo má zájem o některé z témat a je starší 60 let. Výjimkou může být občasné zapojení právě hlídaných vnoučat do jednotlivých aktivit.
 
Ve středu 7. dubna od 10.00 do 11.30 hodin se budou účastníci věnovat relaxačním technikám. Na programu bude jak obličejová a prstová gymnastika, tak i procvičování mluvidel a artikulace. To vše zábavnou formou s lektorkou Vladimírou Dvořákovou. O týden později – 14. dubna – mohou senioři hrát divadlo nebo se věnovat práci s uměleckým textem. Dne 21. dubna budou na programu jednoduché techniky výroby loutek pro domácí divadlo – tady je žádoucí zapojit třeba i hlídaná vnoučata! Tvůrčímu procesu a psaní bude věnována poslední dubnová středa. Podle zájmu přidá Ateliér při NDM témata a také kapacitně není cyklus nijak omezen (virtuální platforma to vše umožňuje).

Přihlásit se mohou i menší organizované skupiny seniorů. Minimum je pět lidí. Přihlášení senioři dostanou do mailu odkaz, nemusí si nic instalovat, jen před kurzem kliknou a připojí se. Workshopy jsou zdarma. Další informace, kontakty a možnosti přihlášení ZDE.