JUPÍ, BUDE DIVADLO!
17.6.2021
Na závěr školního připravil Ateliér při NDM festival pro děti: 22. 6. tvůrčí dílnu HURÁ, HRA! • 23. 6. pohádku s výtvarnou dílnou FERDA PÁV • 30. 6. pohádku s výtvarnou dílnou ČERVENÉ KLUBÍČKO.
 
V ochutnávkové dílně si děti a jejich rodiče vyzkoušejí při společné „hře na“ a „hře jako“ základní dramatické principy: pohyb po prostoru, rytmus, práce s dechem a hlasem, hra s emocí, narativní pantomima, vstupování do rolí. Budeme tvořit z papíru, plastelíny, lepících pásek, hrát na různé hudební nástroje a kreslit. Našimi průvodci budou Opička Tyčka a Tygřík Petřík.

Na dílnu se přihlašujte ZDE.
Inspirováno texty Christiana Morgensterna
 
Vnuk slavného fotografa a cestovatele Ferdy Páva vypráví dětem dobrodružné příhody svého děda z cest po Africe. Ferda se nikdy ničeho nezalekl, fotil ve dne, fotil v noci, fotil na souši i na moři.
 
Příběh je vyprávěn pomocí loutek, za zvuků tajemného pralesa a za asistence sluhy Ahahy. Děti uvidí fotografování lva, lvice, výra, nosorožce i velryby. Pocítí napětí a možná i maličko strachu při noční výpravě pralesem. Všechno samozřejmě dobře dopadne a věříme, že se budou diváci dobře bavit, i když horká Afrika je na hony vzdálena předvánočnímu času.
 
Představení je vhodné pro rodiče s dětmi od 3 let. Po představení bude za běžného divadelního provozu následovat kreativní dílnička vedená lektorem (děti si spolu s rodiči / paní učitelkou vytvoří vlastní výtvarnou koláž či plošnou loutku, vyzkouší si hudební nástroje atp.).
 
Představení vzniklo za finanční podpory městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.
 
Dvojčata Miu a Maxe zavede noční dobrodružství do strašidelného lesa. Jindy by se sem neodvážili, ale kdo by odolal vábení oživlého červeného klubíčka? Participační divadelní inscenace, jejíž diváci jsou zároveň i protagonisty představení, přináší téma překonávání strachu v mnoha podobách.

Program je vhodný pro děti od 5 let, probíhá v Ateliéru NDM. Přibližná délka představení je 45 minut, odvíjí se od aktivity dětských diváků. Na představení navazuje výtvarná dílna.

Kapacita představení i Ateliéru je omezená. Své místo si rezervujte ZDE.