NDM CHYSTÁ DRUHÝ RESTART!
25.6.2021
V pořadí 103. sezóna začíná 19. srpna 2021. NDM nabídne svým divákům v sezóně 2021/2022 celkem 22 premiérových titulů: sedm oper, devět činoher, tři baletní inscenace a tři muzikály.
 
Sezónu čtyřsouborové divadlo zahájí 19. srpna muzikálem West Side Story s hudbou Leonarda Bernsteina a první premiérou bude 25. srpna činoherní Diplomacie Cyrila Gelyho, která není zvolena náhodou. Právě koncem srpna roku 1944 hrozilo z Hitlerova rozkazu totální zničení Paříže a 25. srpna nad ránem se odehrál rozhovor švédského diplomata a německého velitele pařížské posádky, jehož výsledkem mohla být záchrana metropole na Seině.
 
V prodeji jsou aktuálně vstupenky na srpen a září, od 1. července bude možné nakupovat vstupenky na říjen.
 
„Už podruhé jsme pro novou sezónu zvolili motto RESTART, tentokráte je to ale s vykřičníky – posouváme jimi návrat od nenormálna k normální umělecké práci. Věříme, že tohle už bude skutečný restart pro nás pro všechny. Lidem kultura chyběla, bylo to vidět i na těch několika produkcích, které jsme mohli v červnu odehrát. Doufám, že už konečně premiéry divákům odehrajeme tak, jak jsme je naplánovali,“ řekl ředitel NDM Jiří Nekvasil. „Posledních osm měsíců všechny čtyři soubory našeho divadla intenzívně zkoušely novinky, které budou mít premiéry od srpna do prosince letošního roku. K posledním zkouškám a uvedení před diváky je tedy připraveno 12 novinek a další nastudujeme pro druhou půlku sezóny,“ upřesnil Jiří Nekvasil.