ČASOPIS NDM NA WEBU I V NAŠICH DIVADLECH
21.12.2021
Čtení na Vánoce a inspirace pro leden a únor, takový je náš nový časopis. Premiéry máme pro první měsíce roku naplánovány celkem tři – dvě operní a jednu činoherní.
 
V časopise najdete ale také spoustu informací o dalších programech, které pro vás připravují soubory, Ateliér při NDM nebo oddělení extra projektů. Na titulní stránce časopisu je sólista baletu NDM Koki Nishioka. K nám do Ostravy přišel absolvent baletní školy při Státní opeře ve Vídni před sedmi lety a od roku 2017 tančí sóla: jeho první velkou rolí byl Princ v Labutím jezeře, co si přát víc? Koki se narodil v Japonsku a do Evropy přišel… tančit, tančit a zase tančit! Vyjadřuje se hlavně tancem, mezi členy souboru patří spíše k těm málomluvným. Působí velmi skromně, ale na jevišti je to doslova živel! Aktuálně tančí v novince Jo Stromgrena Mahlerovy vzpomínky, ale má za sebou i nominace na Cenu Thálie. Dobrý tanečník se učí od svých kolegů, říká v rozhovoru uvnitř časopisu: „Sledujte co nejvíce dobrých tanečníků a učte se od nich. Nejen technické věci, ale i gesta, mimika atd. – všechny detaily jsou důležité. To je to, čeho si u tanečníků považuji, co z nich dělá dobré tanečníky a umělce." Koki Nishioka v rozhovoru také řekl, že má rád postavy s výbušnými charaktery. Vášnivý je i jeho Basil v baletu Don Quijote - letos naposledy jej uvidíte 29. prosince.
 
Fotografie z inscenací Vzlety a pády (choreografie Křídla z vosku), Dva světy/jeden svět (choreografie SUB), All That Jazz, Rock, Blues (choreografie O Balcão de Amor), Chaplin, Nebezpečné známosti, Don Quijote. Foto Serghei Gherciu, Martin Popelář, Anna Rasmussen
 
Čtěte více na webu a nebo si časopis vyzvedněte v našich divadlech nebo u našich partnerů. Během vánočních svátků v našich divadlech hrajeme každý den a vybere si opravdu každý, tak se stavte - nejlépe i s dětmi!