HANA FIALOVÁ ZÍSKALA DALŠÍ OCENĚNÍ – CENU MAGAZÍNU MUZICAL-OPERETA!
OPERETA / MUZIKÁL / 14.6.2022
Vyhlášením výsledků pátého ročníku Cen magazínu Musical-opereta 2020–2021 byl v pátek 10. června 2022 zahájen festival Dokořán pro hudební divadlo, který pořádá Městské divadlo Brno ve dnech. V kategorii muzikálová herečka zvítězila Hana Fialová! Gratulujeme!
 
Po tříleté pauze se na prkna Městského divadla Brno vrací mimořádná festival Dokořán pro hudební divadlo 2022 a s ním i tradiční vyhlášení výsledků letos již pátého ročníku Cen magazínu Musical-opereta. Právě tímto slavnostním aktem byl v pátek 10. června 2022 zahájen celý festival, jenž Městské divadlo Brno pořádá ve dnech 10.–14. června 2022.
 
Foto Nikol Wetterová
 
Redakce internetového portálu Musical-opereta.cz oslovila muzikálové a divadelní publicisty z celé republiky. Slavnostní předávání Cen magazínu vyhlašoval šéfredaktor Vítězslav Sladký spolu se svým kolegou, dramaturgem MDB Janem Šotkovským, a za asistence vydavatelů magazínu Jany a Tomáše Čedíkových.
 
Muzikálovou herečkou roku 2020-2021 se stala Hana Fialová! Odbornou kritiku zaujala především svým výkonem v muzikálu KVĚTINY PRO PANÍ HARRISOVOU! Blahopřejeme! V kategorii Muzikálový herec zvítězil Oldřich Smysl a jako inscenace roku byl vyhlášen muzikál Grand Hotel. Výroční Cenu Bard hudebního divadla převzal brněnský dirigent Karel Cón. Speciální a nová cena redakční rady Musical-opereta.cz za Mimořádný inscenační počin byla udělena představení Špinarka z Divadla Petra Bezruče Ostrava. Za povšimnutí stojí také jména na dalších místech, kde zabojovali inscenace a herci zejména z Divadla J.K. Tyla v Plzni, Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a Městského divadla Brno.
 
Foto Adam Živnůstka