ODHOĎTE SVŮJ ŠIRÁK V DÁLI A DOCESTUJTE SI PRO NĚJ…
30.6.2022
Divadlo jsou prkna, která znamenají svět… Vyberte si, kam se chcete přenést a co prožít! Relax nebo akci, humor či historii, toužíte shlédnout premiéru nebo zajetou klasiku? Vidět romantické nebo dramatické obrazy? Ale ve světě je k mání mnohem víc a CK Radynacestu.cz od toho má klíč :-)
 
Odhoďte svůj širák v dáli a nedávejte si krátké cíle. Opřete se do toho. Při fyzické aktivitě se v těle uvolňují endorfiny. To je přece obecně známá věc. Ale o účincích cestování už se tolik nemluví. A přitom by mělo!
 
Věděli jste, že na cestách mozek produkuje serotonin, tedy hormon odpovědný za vyrovnaný stav naší mysli? Právě jeho nedostatek způsobuje depresi. Otázka Být, či nebýt? už tedy nebude na pořadu dne.
 
Zkuste třeba turistiku na „Ostrově věčného jara“… Téměř tříhodinový přechod po hřebenech hor je nejlepší cestou k poznání sebe sama a chutná večeře v podobě espetady (maso chystané na jehle) v baru pak zalitá kapkou ponči (ovocné šťávy s rumem) zase ideální způsob k seznámení se s místními obyvateli. Začínáme východem slunce na Pico Arieiro na Madeiře.
 
Táhne vás to do mořských vln? Peniche si své jméno Capital das Ondas neboli „Hlavní město vln“ opravdu zasloužilo. Právě tady je možné chytat vlny všech velikostí celoročně. Obavy stranou a naučte se surfovat v Portugalsku pod vedením profesionálů. Surfařský ráj se navrch může pochlubit úchvatnými kostely i gurmánskými specialitami, jako třeba caldeiradou (směsí ryb s bramborem) nebo arroz de marisco (mořskými plody s rýží).
 
 
Dobijte energii na Jadranu! Příroda zdejších ostrovů a moře přímo vybízí k zaujmutí jogínské pozice. Vyzkoušejte jógu na Rabu se zkušenou instruktorkou na některé z písečných pláží. Po příjemném protažení si můžete dopřát thajskou masáž, prozkoumat Mladenovu jeskyni nebo vyrazit na plavbu k největšímu chorvatskému vodopádu.
 
Treky horskými stezkami Madeiry
Chyťte si svou vlnu v Portugalsku! Protáhněte tělo jógou v Chorvatsku…
Ať už se vydáte kamkoliv, naši světem protřelí průvodci vám půjdou po boku, a stejně jako z divadla si odnesete ty nejlepší dojmy a nezapomenutelné zážitky. A to je, oč tu běží!

Buďte v pohybu na cestách – vsaďte na aktivní dovolenou… a zkuste ji vyhrát! Zajistěte si předplatné do Národního divadla moravskoslezského do 1. 9. 2022 a staňte se jistým účastníkem slosování o poukaz na zájezd v hodnotě 35 000 Kč od CK Radynacestu.cz.
 
Autorka: Jitka Bajtková, Radynacestu.cz
Zdroj použitých fotografií: CK Radynacestu.cz – archivy průvodců a cestovatelů, fotobanka: Shutterstock.com