NOVÉ ČÍSLO INTERNETOVÉHO MAGAZÍNU!
2.7.2022
V pořadí šesté číslo našeho e-magazínu je k přečtení na adrese magazin.ndm.cz. Vše o chystané 104. sezóně Národního divadla moravskoslezského si můžete přehledně přečíst i poslechnout na jednom místě!
 
 
V novém čísle našeho e-magazínu se přehledně dočtete, co vše pro Vás chystáme! Sezónu 2022/2023, která nese motto SVĚTLO PROCHÁZÍ TMOU, zahájíme slavnostním Galavečerem! Jeden večer, dvě divadla, čtyři umělecké soubory – diváci dostanou jedinečnou možnost zhlédnout a vyslechnout ochutnávky premiér nové 104. sezóny. V jednom večeru se divákům představí všechny čtyři soubory NDM. Galavečer uvedeme 3. a 4. září 2022 se začátkem v Divadle Antonína Dvořáka v 18.30 hodin, o přestávce se společně přesuneme do Divadla Jiřího Myrona. Součástí prvního galavečera bude losování výherce poukazu na jakýkoliv zájezd v hodnotě 35 000 Kč, který poskytl partner předplatného CK Radynacestu.cz. Všichni, kdo si zakoupí předplatné na divadelní sezónu 2022/2023 do 1. září 2022, budou automaticky zařazeni do tohoto losování!

V zaří si také nenechte ujít koncert věnovaný životnímu jubileu významné dlouholeté sólistky operního souboru NDM. Narozeninový galakoncert Evy Dřízgové-Jirušové se uskuteční 22. září v Divadle Antonína Dvořáka. Program koncertu připomene významné role, kterými se nesmazatelně zapsala do historie ostravské opery, ale především ty jejímu srdci nejbližší. Pěvecky jí budou sekundovat přátelé a kolegové z české operní scény a také sbor opery NDM.
 
Národní divadlo moravskoslezské nabízí svým divákům nejen představení stávajícího repertoáru, ale plnou škálu dalších mimořádných akcí a projektů, které zahrnuje pod hlavičku „EXTRA“. Cyklus komorních koncertů, který uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto, zahajujeme 5. září 2022 komorním recitálem propojujícím šanson s osobitým humorem a poezií Jitky Molavcové za klavírního doprovodu klavíristy Petra Ožany s názvem Láska to (ne) jsou jen písmena.
 
Přejeme Vám krásné léto a příjemné čtení o nadcházející sezóně 2022/2023! V pasáži Divadla Jiřího Myrona Vám rádi poradíme s nákupem předplatného, zahájili jsme také prodej vstupenek na měsíc říjen. Nakupovat můžete také on-line a to nejen vstupenky – spoustu krásných věcí najdete i na našem e-shopu.