PROFESIONÁLOVÉ – MINIDOKUMENTY O LIDECH ZA OPONOU
11.7.2022
Když se řekne divadlo, většina lidí si představí hlediště, jeviště, diváky a umělce. Ke každé premiéře vede ale dlouhá cesta. A na ní můžete potkat řadu lidí, které na jevišti neuvidíte. Jejich práci však ano.
 
Série minidokumnetů postupně zobrazuje jedinečné zaměstnance Národního divadla moravskoslezského, kteří žijí svou prací a divadlem. Jejich zkušenosti a dovednosti jsou pro divadlo nedocenitelné, zvláště v době, kdy se kvalitní řemeslná práce ze společnosti pomalu vytrácí. Dokumenty série Profesionálové představují tyto mimořádné osobnosti a odhalují zajímavá zákoutí divadelního prostředí, zároveň však také vysvětlují, co jednotlivé netradiční profese obnáší.
 
Sérii minidokumentů připravuje NDM Extra společně s multimediálním oddělením a dramaturgyní a skrytou moderátorkou Sandrou Procházkovou. Představili jsme Vám uměleckou vlásenkářku a maskérku Renátu Školoutovou, uměleckého zbrojíře a šperkaře Ivana Petráka, mistra zvuku Bořivoje Wojnara, mistrovou dámské krejčovny Ivu Koplovou a mistra osvětlení Stanislava Dvořáka.
 
Využijte čas divadelních prázdnin a podívejte se na naše minidokumenty o lidech, kteří tvoří základní pilíře všeho divadelního dění, a přesto nejsou jejich jména ani tváře známé či středem pozornosti...