NOVÉ ČÍSLO ČASOPISU NDM ZÁŘÍ/ŘÍJEN 2022!
22.8.2022
Právě vychází 58. číslo časopisu Národního divadla moravskoslezského! Posviťte si s námi na novou sezónu 2022/2023! Časopis si můžete přečíst on-line, nebo si jej vyzvednout v pokladně Divadla Jiřího Myrona, později u našich partnerů a ve všech našich divadlech.
 
Titulní stranu prvního čísla časopisu nové sezóny zdobí sólisté muzikálu NDM Martina a Lukáš Vlčkovi s dcerou Violou. Přečtěte si zajímavý rozhovor, který Vám s nimi přinášíme. Otvírá se před námi 104. sezóna Národního divadla moravskoslezského, kterou po dvouleté přestávce opět zahájíme slavnostním GALAVEČEREM k zahájení sezóny 2022/2023, a to 3. a 4. září 2022. Naše v pořadí již 58. číslo časopisu nabízí spoustu rozhovorů a podrobně přibližuje, co vše pro Vás diváky chystáme!
 
Soubor činohry odstartuje sezónu první premiérou. „Do nové sezóny vplujeme bouřlivě! Konverzační situační komedie geniálního Toma Stopparda BOUŘLIVÁ PLAVBA s Martinem Dědochem a Robertem Fintou v hlavních rolích má premiéru 17. září! Tak na palubě či v hledišti: Ahoj!“
Vojtěch Štěpánek, šéf činohry
 
V souvislosti s inscenací HOŘÍ, MÁ PANENKO, která bude mít premiéru 26. listopadu 2022, jsme položili několik otázek jejímu režisérovi Tomášovi Svobodovi. Zajímavý rozhovor si můžete přečíst také s členem souboru činohry Janem Fišarem.
 
Ve čtvrtek 22. září 2022 uvedeme v Divadle Antonína Dvořáka Narozeninový GALAKONCERT Evy Dřízgové - Jirušové. „Moc se těším na zářijový galakoncert, kterým společně oslavíme narozeniny Evy Dřízgové-Jirušové. Vystoupí nejen tato významná umělkyně a velká opora ostravského operního souboru, ale také několik hostů, které si sama přála přizvat ke spolupráci, mezi nimiž pochopitelně nemohou chybět ani kolegové z našeho operního souboru."
Marek Šedivý, hudební ředitel opery

„A co nás čeká v nové sezóně? Koncem října se uskuteční z jara odložená premiéra skvělého komediálního muzikálu PRODUCENTI. Přitažlivý je nejen vlastním příběhem, ale i skvělými hudebními čísly a politicky nekorektním humorem.
Gabriela Petráková, šéfka souboru muzikálu
 
„Ráda bych Vás přivítala po dovolené a věřím, že jste společně s námi připraveni na rozjezd nové sezóny. Těšíme se na to. Náš soubor bude posílen o nové tanečníky a počítám s tím, že se pracovně a kreativně opět sladíme. Zvlášť v umění je to důležité, musí vzniknout patřičná chemie, která je při zkouškách a k vytváření inscenací potřebná."
Lenka Dřímalová, šéfka baletu
Přečtěte si rozhovor s choreografem Youri Vámosem, který se souborem baletu připravuje premiéru inscenace LOUSKÁČEK – Vánoční koleda. Premiéra se uskuteční 10. listpadu 2022 v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Příjemné čtení Vám přeje Vaše Národní divadlo moravskoslezské!