PRIMÁTOR MĚSTA OSTRAVY PŘIJAL NA RADNICI "NAŠE THÁLIE"
22.10.2022
Historicky největší počet divadelních Cen Thálie - čtyři - letos získali umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. V pátek 21. října naše oceněné přijali primátor města Ostravy Tomáš Macura a jeho náměstci Andrea Hoffmannová a Zbyněk Pražák.
 
V sobotu 8. října večer proběhlo v historické budově Národního divadla slavnostní předávání Cen Thálií za dvě uplynulé sezóny. Umělci působící v Národním divadle moravskoslezském získali čtyři Ceny Thálie napříč všemi soubory. Emeritní členka činohry Veronika Forejtová převzala Cenu Thálie za celoživotní mistrovství. Sopranistka Jana Sibera zaujala porotu Cen Thálie výkonem v opeře Julese Masseneta MANON, ve které ztvárnila titulní roli Manon Lescaut. Další Cenu Thálie získala sólistka souboru baletu Natalia Adamska, která si ji vytančila za svou první hlavní roli ve své kariéře. Cenu obržela za ztvárnění titulní role v baletu CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného. Hana Fialová přesvědčila odbornou porotu svým výkonem v roli Ády Harrisové v muzikálu KVĚTINY PRO PANÍ HARRISOVOU.
 
V pátek 21. října oceněné dámy doprovázeli správní ředitel NDM Vítězslav Raszka a šéfka souboru baletu NDM Lenka Dřímalová. Setkání bylo neformální, velmi příjemné. Na snímcích z radnice Hana Fialová, Veronika Forejtová a Natalia Adamska. Sopranistka Jana Sibera se z pracovních důvodů v Praze nemohla setkání zúčastnit.
 
Foto Martin Kusyn