V ATELIÉRU SE BUDOU PSÁT DOPISY ZA LIDSKÁ PRÁVA
11.12.2022
Ateliér pro divadelní vzdělávání při Národním divadle moravskoslezském se zapojil do celosvětové akce psaní dopisů proti bezpráví s Amnesty International. Akce se uskuteční ve čtvrtek 15. prosince 2022 od 15 hodin v Ateliéru NDM.
 
Lidé na celé planetě každý rok v listopadu a prosinci posílají miliony ručně psaných dopisů s výzvami k osvobození konkrétních lidí, kteří se stali obětmi bezpráví. V některých zemích se svobodný názor nebo kritika mocných trestá. Právníci, reportéři, ale i účastníci demonstrací nebo obránci lidských práv jsou nespravedlivě vězněni a perzekvováni po celém světě. Právě takovým chceme kampaní MARATON V PSANÍ DOPISŮ pomoci.
 
Podpořte jednoho ze sedmi nespravedlivě vězněných a napiště dopis. Váš hlas má sílu! Maraton v psaní dopisů probíhá již 21 let a ve 40% případů jsou věznění propuštěni!
 
Veškeré informace Vám poskytneme na místě. Přidejte se k miliónům lidí na celém světě. Dopisy budeme psát s členkou souboru činohry NDM Anetou Kaluža Klimešovou ve čtvrtek 15. prosince 2022 od 15 do 19 hodin v Ateliéru NDM.
 
Foto Martin Kusyn – Ateliér NDM