NOVÝ PŘEDVÁNOČNÍ PODCAST NDM S PETREM SÝKOROU!
17.12.2022
Zaposlouchejte se do našeho nového podcastu NDM! Tentokrát moderátor Vít Roleček zpovídal Petra Sýkoru – prvního činoherce, který dostal hlavní roli v baletu LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA!
 
Petr Sýkora se stal členem činoherního souboru Národního divadla moravskoslezského v roce 1998, kdy získal angažmá po ukončení divadelní fakulty JAMU v Brně. V roce 2007 spoluzaložil společnost PaS de Theatre, která každoročně organizuje divadelní festival Shakespearovské slavnosti v Ostravě, a jeho cesta se postupně začala ubírat i manažerským a produkčním směrem.
 
Petr se do NDM pravidelně vrací jako host, a to nejenom do souboru činohry, ale také do souboru baletu, kde především učí tanečníky historickému šermu. V březnu 2017 spolupracoval s choreografem Paulem Chalmerem na pohybové spolupráci a historickém šermu inscenace Tři mušketýři.
 
V posledních letech se začal objevovat také v obsazení! Ztvárnil například titulní roli v baletu Don Quijote. Nejbližší představení uvedeme v této sezóně v květnu a červnu 2023.  Nyní můžete Petra vidět v hlavní roli Starého lichváře Scrooge v baletu Louskáček – Vánoční koleda. Mimořádně úspěšnou novinku v choreografii Youriho Vámose uvedeme tuto sezónu už jen v sedmi představeních! Vstupenky jsou sice vyprodány na všechny reprízy, ale občas se pár lístků uvolní. Sledujte náš web!
 
Fotografie ze zkoušky LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA, foto Serghei Gherciu
 

Apple Podcasts: apple.co/3q2SbLx
Google Podcasts: bit.ly/3gB1Zs3
Spotify: spoti.fi/3vvjjnq
 
Fotografie ze zkoušky LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA, foto Lucie Maceczková