ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2023 VÁM PŘEJE NDM!
31.12.2022
Děkujeme Vám za Vaši přízeň a podporu, kterou jste nás zahrnuli v roce 2022. Do blížícího se příchodu nového roku 2023 Vám přejeme pevné zdraví, štěstí a spokojenost. Dvojku vystřídala trojka! Začíná rok 2023, třetí rok 20. let 21. století.
 
Vážení a milí přátelé, milí diváci,

60. číslo našeho časopisu NDM otevírá první dva měsíce nového roku 2023. Nové v nich budou i čtyři premiéry. Tituly a jejich autoři, které jsme ještě u nás v Národním divadle moravskoslezském nehráli. Ve čtyřech premiérách, na kterých se podílejí tři naše soubory (opera, činohra a muzikál), zazní šest nových titulů od celkem pěti v našem divadle dosud neuvedených autorů. A já pevně věřím, že najdete dost důvodů, prostřednictvím divadla v naší společnosti, objevovat nové, dosud nepoznané pozoruhodné světy. A my děláme vše pro to, aby Vám v nich bylo s námi i nadále dobře. I v novém roce 2023. A za sebe Vám přeji dobrý, láskyplný, tvořivý a zdravý rok 2023. A těším se na Vás v našich divadlech! A doufám, že zde zažijete s otevřenýma očima, myslí i srdcem radost, krásu, víru, naději i lásku! A tolik potřebnou, očistnou, povzbuzující a posilující katarzi!
V úctě srdečně
Jiří Nekvasil
 
Uprostřed ředitel Národního divadla moravskoslezského Jiří Nekvasil, zleva šéfka baletu Lenka Dřímalová, šéf činohry Vojtěch Štěpánek, šéfka muzikálu Gabriela Petráková a hudební ředitel opery Marek Šedivý.
Foto Lucie Maceczková
 
První premiérou roku 2023 bude dobrodružný příběh O LÍNÉ BABIČCE,  který je určen pro děti ve věku od 6 do 106 let. Premiéra titulu pro děti a jejich (pra)rodiče v podání souboru činohry NDM se uskuteční 22. ledna 2023 v 17 hodin v Divadle „12“.