SVĚTOVÁ PREMIÉRA KOMORNÍ MUZIKÁLOVÉ POHÁDKY O ZAJÍČKOVI ZAPOMNÍČKOVI
MUZIKÁL / 20.5.2023
V sobotu 27. května 2023 představí soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského světovou premiéru pohádky O ZAJÍČKOVI ZAPOMNÍČKOVI.
 
Pohádkový příběh Juraje Čiernika, Ivana Vanka a Brigity Cmuntové s názvem O zajíčkovi Zapomníčkovi je určen především dětem a patří do volného cyklu Tajemství bludných balvanů. Prvním dílem cyklu byla Pohádka o bídném havíři. Spojujícími prvky obou pohádek jsou tři čarodějky a moudrost ostravských bludných balvanů. Slečny čarodějky Vědoucí, Čarokrásnou a Dadu opět ztvární Eva Zbrožková, Janka Hoštáková a Dagmar Mimrová. Zajíček Zapomníček, kterého hraje Pavel Liška, zavede diváky do centra města Ostravy. Bratra zajíce si zahraje Marcel Školout, sochu Špinarky v Husově sadu Lenka Háčková. Dále účinkují Jan Drahovzal, Lenka Vaňkátová, Eva Prnka Villámová, Ilona Piskořová, Roman Žiška. Klavírní doprovod Vlastimil Ondruška
 
Foto Adam Živnůstka
Setkáme se se zajíčkem, který je značně zapomnětlivý a roztržitý. Je pro něj strašně těžké naučit se něco nového nebo udržet v hlavě, kam chtěl jít a proč. Když se rozhodne sám vydat za třemi čarodějkami na Černou louku, nebude to mít vůbec snadné, a to ani s pomocí bratra zajíce nebo sochy Věrky v Husově sadu,“ přibližuje něco málo z děje dramaturgyně Hana Nováková. Světová premiéra inscenace se uskuteční v sobotu 27. května 2023 17 hodin v Divadle „12“.