SOUBOR BALETU ROZDÁVÁ ROSSINIHO KARTY V NĚMECKÉM BONNU
BALET / 29.5.2023
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského vystoupí 31. května a 1. června 2023 na scéně Theater Bonn v Německu s úspěšnou inscenací ROSSINIHO KARTY, která svou ostravskou derniéru měla před pár dny v Divadle Jiřího Myrona.
 
Komponovaný baletní večer ROSSINIHO KARTY je nazvaný podle stejnojmenné choreografie Itala Maura Bigonzettiho. Dílo italského tvůrce je doslova taneční hostinou na hudbu velikána italské hudby. Rossini byl ale také velký kuchař a jedlík a jeho záliba je součástí Bigonzettiho tanečního díla. Večer doplňují existenciálně laděné NÁSLEDKY Juanja Arquése. 
 
Soubor baletu tančil obě choreografie v přechozích měsících s velkým ohlasem publika před vyprodanými sály divadel v německém Oldenburgu. Poté s touto mimořádně úspěšnou inscenací vystoupil v Izraeli ve městech Herzliya, Haifa a Jeruzalém. I na tomto turné se dílo v podání souboru baletu NDM dočkalo skvělého přijetí jak u kritiky, tak i publika. Inscenaci jsme naposledy před ostravským publikem uvedli 25. května 2023 v Divadle Jiřího Myrona. Poslední dvě představení inscenace odehrajeme v následujících dnech v německém Bonnu, kde soubor baletu naposledy vystoupil před čtyřmi lety s inscenací DVA SVĚTY / JEDEN SVĚT.
 
Na pláži v Izraeli energicky a s velkou radostí tančí soubor baletu Národního divadla moravskoslezského. Koncept, režie a celkové zpracování: Réka Kiss