VEŘEJNÁ GENERÁLNÍ ZKOUŠKA ČINOHRY MARNÁ LÁSKY SNAHA
ČINOHRA / 29.5.2023
Zveme Vás na veřejnou generální zkoušku činoherní inscenace MARNÁ LÁSKY SNAHA v režii Romana Poláka, která se uskuteční v pátek 9. června 2023 v 10.00 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Vstupenky na veřejnou generální zkoušku si můžete zakoupit od pátku 2. června 2023 od 8.00 hodin v pasáži Divadla Jiřího Myrona a také on-line na www.ndm.cz. Počet vstupenek na osobu je maximálně 6 kusů.
 
Režie se ujal jeden z nejvýznamnějších slovenských režisérů dneška, pan Roman Polák. Na premiéru se můžete těšit už příští sobotu, tedy 10. června 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. A pro premiérové obecenstvo máme nachystaný i malý bonus – dramaturgického úvodu se od 17:45 ve Slavnostním sále ujme Prof. Martin Hilský! Srdečně zveme!
 
„Komedie jiskřivá jako bublinky ve sklenici sektu. Na začátku stojí čtyřnásobná přísaha askeze. Navarrský král a tři pánové z jeho družiny se hodlají plně věnovat pouze studiu a kultivaci ducha. A to znamená po tři roky zmrazit všechny touhy. Na dvůr však záhy přijíždí francouzská princezna se třemi svými dámami a přísaha rychle bere za své. Diváci se můžou těšit na gejzír slovních hříček a jazykového vtipu. Hra je oslavou i parodií jazyka, poukazuje na schopnost řeči odhalovat i zakrývat pravdu. Shakespeare obdařil postavy radostí ze vzájemného pábení. Předem je jasné, která z dam má vyhlédnutého kterého z pánů, a hned při prvním setkání se i páni dle daného rozvrhu patřičně zamilují. Stáváme se tak svědky souboje pohlaví, jehož jednoznačnými vítězi jsou ženy. Zároveň pod povrchem bláznivé komedie námluv probíhá drama pravdy a lži plné paradoxů lidského bytí na tomto světě." Norbert Závodský, dramaturg inscenace.