PŘEDVÁNOČNÍ AKCE V NDM! MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA, POETICKÁ KAVÁRNA A KONCERT VE SLAVNOSTNÍM SÁLE
25.11.2023
V prosinci nabízíme akce pro všechny věkové kategorie! Posledních pár míst zbývá na Mikulášské odpoledne pro děti, chystáme pro Vás koncert ve slavnostním sále DJM i další díl Poetické kavárny.
 
Srdečně zveme na Mikulášské odpoledne, které se bude konat 4. prosince 2023 v 17 hodin ve slavnostním sále Emanuela Bastla v Divadle Jiřího Myrona. Za dětmi přijde Mikuláš, anděl i čert, aby s nimi strávili hezký čas a také jim donesli dárečky. Vstupenky ZDE. Vstupné platí pouze děti a v ceně vstupenky je i dárkový balíček, který dítě obdrží na místě. S ohledem na kapacitu sálu prosíme, aby s každým dítětem byl ideálně pouze jeden dospělý doprovod. Akce je pro děti do 15-ti let.
 
V době adventu je třeba se vánočně naladit. Tentokrát budete mít příležitost hned dvakrát. Betlémskou kavárnu uvedeme 4. prosince 2023 v 18 hodin tradičně v kavárně Národní dům. Ti, kdo ji nestihnou (anebo ti, kterým se bude tak líbit, že ji budou chtít navštívit ještě jednou), mají příležitost ještě 18. prosince 2023 v 18 hodin. Tentokrát ale změníme působiště a přesuneme se do neméně útulné kavárny, jež je součástí divadelního Studia G.
 
Duo Vrámoll Tomáš Vrána a Andrzej Molin vzniklo… náhodou. Seznámili se v 1. ročníku Hudebního gymnázia v Ostravě. A jak bylo na klavírním oddělení zvykem, cvičili oba na jedné třídě na dva klavíry, každý své skladby. Jednoho z nich napadlo, že by mohl toho druhého improvizačně doprovodit na druhý klavír ve skladbě, která byla určena ovšem pro jeden klavír. Popřípadě mu na druhý klavír odpovědět či doplnit jeho hudební myšlenku. A tak začala jejich klavírní spolupráce... Koncert klavírního dua uvedeme 12. prosince 2023 v 19 hodin ve slavnostním sále Emanuela Bastla v Divadle Jiřího Myrona. Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto.