EXTRA AKCE - ČINOHRA
OST-RA-VAR 2017
Premiéra 29.11.2017, 10:00 hodin
Ostrava
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
arrow-right arrow-right

OST-RA-VAR 2017 - Premiéra 29.11.2017

Premiéra 29.11.2017, 10:00 - Ostrava

21. ročník Festivalu ostravských činoherních divadel se uskutečnil od 29. listopadu do 3. prosince 2017

logoInformace

Letošní ročník přináší několik změn. Rozborové semináře budou oproti předešlým rokům rozděleny do 3 dnů (pátek – neděle). Rozsah jednoho semináře bude 120 minut. Příspěvků k inscenacím se místo dvojic profesionál-student nově zhostí čtyři kritikové nejmladší generace (někteří stále studenti spolupracujících škol, ostatní jimi byli donedávna). Cílem této změny je dát při tvorbě reflexí prostor menšímu, zato ucelenějšímu okruhu hodnotitelů. Všichni ostatní diskusechtiví účastníci samozřejmě dostanou slovo v rámci diskuse pléna pod vedením zkušené moderátorky seminářů doc. Taťány Lazorčákové.
 
Další změnou je počet představení, který jsme se rozhodli zredukovat na maximálně čtyři představení hlavního programu denně, s ohledem na zkušenosti z minulých ročníků, kdy byl větší počet představení příliš náročný na diváckou pozornost a organizační zajištění. Rovněž se snažíme jako alternativu k představením v prostorech s menší kapacitou (zkušebna DAD, alternativní scéna DLO) nabídnout paralelní program pro ty, kteří se do malého sálu nedostanou.
Věříme, že tyto změny povedou ke zkvalitnění diváckého zážitku z festivalu a celkově k jeho komfortnějšímu průběhu.
 
Jak se již stalo zvykem, festival nabídne i tzv. off-program, v jehož rámci můžete navštívit např. nejnovější ostravskou profesionální scénu, Divadlo Mír.

Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky a statutárního města Ostravy.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
29.11.201710:00OstravaPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoSouvisející