EXTRA AKCE - MUZIKÁL
ODHALENÍ PAMĚTNÍ DESKY VLADIMÍRU BRÁZDOVI
Premiéra 8.1.2015, 15:00 hodin
Ostrava ul. Na Desátém 23
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
arrow-right arrow-right

ODHALENÍ PAMĚTNÍ DESKY VLADIMÍRU BRÁZDOVI

Premiéra 8.1.2015, 15:00 - Ostrava ul. Na Desátém 23

logoInformace

Národní divadlo moravskoslezské iniciovalo vznik pamětní desky osobnosti, která je jednoznačně spjata se slavnou érou ostravské operety – dirigentu a skladateli Vladimíru Brázdovi.

 
„Realizace pamětní desky Vladimíru Brázdovi je součástí volného projektu Inspirativní paměť města, kterým Národní divadlo moravskoslezské iniciuje připomínání osobností zásadně spojených s historií Národního divadla moravskoslezského, které výrazně pomohly k formování kulturního a společenského života Ostravy,“ uvádí ředitel NDM Jiří Nekvasil.

Význačná osobnost zábavněhudebního divadla a dlouholetý šéfdirigent (1945–1988) ostravské operety Vladimír Brázda (1920–2001), rodák z Klopotovic u Brna, by v roce 2015 oslavil své pětadevadesáté narozeniny. Pamětníci a milovníci operet budou zajisté znát jeho nejhranější operetu Ztřeštěné námluvy (1950) s písňovými texty Jaroslava Seiferta, operetu Vysněná (1946) s písňovými texty Josefa Kainara nebo televizní pořad Pletky paní operetky, který moderoval.

Během svého ostravského působení vytvořil inscenace celkem 118 operet, hudebních komedií a muzikálů.
 
Odhalení pamětní desky se konalo ve čtvrtek 8. ledna 2015 v 15.00 hodin v ulici Na Desátém 23, tedy u domu, kde pan Vladimír Brázda dlouhá léta žil. Pamětní desku vytvořil výtvarník Vladimír Kotek.
 

Pamětní deska vznikla z iniciativy Národního divadla moravskoslezského díky podpoře Nadace LANDEK Ostrava, statutárního města Ostrava, městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a se souhlasem a podporou vlastníka objektu RPG Byty.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
8.1.201515:00Ostrava ul. Na Desátém 23Premiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoSouvisející