EXTRA AKCE - VÝSTAVY
OSKARY ZA MALBU
Premiéra 10.11.2022, 16:00 hodin
Foyer DJM
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
arrow-right arrow-right

OSKARY ZA MALBU

Premiéra 10.11.2022, 16:00 - Foyer DJM

Slavnostní vyhlášení vítězů v pořadí již pátého ročníku celorepublikové malířské soutěže nazvané Oskar Ostrava se uskuteční 10. listopadu 2022 v 16 hodin. Výstava soutěžních prací bude k vidění od 7. do 25. listopadu 2022 ve foyeru DJM.

logoInformace

Slavnostní vyhlášení vítězů a výstava soutěžních prací v pořadí již pátého ročníku celorepublikové malířské soutěže nazvané Oskar Ostrava se díky vstřícnosti ředitele Národního divadla moravskoslezského pana Jiřího Nekvasila uskuteční ve foyeru Divadla Jiřího Myrona.

Fotografie z vyhlášení a vernisáže vítězných prací malířské soutěže Oskar 2022 | Střední Umělecká Škola v Ostravě (sus-ostrava.cz)

Soutěž mladých malířů a malířek ze středních a vyšších odborných škol s výtvarnými obory založila v roce 2013 Střední umělecká škola v Ostravě jako bienále. Jeho cílem je seznámit veřejnost s výtvarnými pracemi mladých talentovaných osobností. „Už dlouho jsme cítili, že mladí autoři, kteří působí na středních a vyšších uměleckých školách u nás i v zahraničí, zůstávají neprávem stranou zájmu veřejnosti. Proto  jsme vymysleli tuto soutěž. Věříme, že tím tito mladí talentovaní lidé dostanou příležitost upozornit veřejnost na své umělecké nadání," říká k přehlídce, jež svým názvem odkazuje k malíři a autorovi asi nejslavnějšího malovaného pohledu na Ostravu Oskaru Kokoschkovi, její hlavní organizátor MgA. Aleš Hudeček, vedoucí oboru užitá malba na SUŠ, Ostrava.

Nad soutěží Oskar Ostrava 2022 převzal záštitu náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Stanislav Folwarczny a její konání finančně podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
10.11.202216:00Foyer DJMPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející