EXTRA AKCE
Cyklus komorních koncertů – NA STEJNÉ VLNĚ
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
arrow-right arrow-right

Cyklus komorních koncertů – NA STEJNÉ VLNĚ

Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto

logoInformace

V únoru uslyšíme fenomenální bratry Špačkovy. Oba již v Cyklu komorních koncertů účinkovali, nutno podotknout, že v přeplněném sále, ale  poprvé se představí společně.

Mladý český houslista Josef Špaček  se rychle etabloval jako jeden z nejlepších houslistů své generace. Pracoval pod vedením renomovaných pedagogů, například Idy Kavafianové a Jaime Lareda působících na Curtisově hudebním institutu ve Filadelfii či Itzhaka Perlmana z newyorské Juilliard School. V květnu roku 2012 se stal jedním z finalistů Mezinárodní soutěže královny Alžběty v Bruselu; v roce 2009 zvítězil v mezinárodní houslové soutěži Michaela Hilla (Nový Zéland) a v roce 2008 získal třetí cenu a cenu poroty mladých na mezinárodní houslové soutěži Carla Nielsena (Dánsko). V roce 2011 získal druhou cenu v prestižním klání Young Concert Artists International Auditions v New Yorku. V současné době kombinuje úspěšnou sólovou dráhu (sólově vystupuje v Evropě, USA a Asii s nejlepšími světovými orchestry) s kariérou koncertního mistra České filharmonie.  

Violoncelista Petr Špaček v září 2021 naplno odstartoval sólovou dráhu vyprodaným pražským Rudolfinem a od té doby se on a jeho nová kapela prakticky nezastavili. Petr vystudoval violoncello v Bostonu, v USA, vyhrál rozhlasovou soutěž Českého rozhlasu a jako sólista koncertoval už téměř se všemi českými orchestry. V Cyklu komorních koncertů jsme ho mohli slyšet v říjnu 2022 s jeho kapelou.

Koncerty probíhají v příjemném prostředí slavnostního sálu divadla Jiřího Myrona. V předprodeji si můžete zakoupit vstupenky na každý koncert zvlášť nebo zvýhodněné abonentní vstupné na celou řadu osmi večerů. Každý z večerů bude jedinečný a na každém z nich se setkáte s interprety, kteří jsou ve svém oboru špičkou. Ale hlavně načerpáte energii a krásno do dalších dní. Svým jménem koncerty zaštítili náměstek kultury MSK Lukáš Curylo a náměstek kultury SMO Zbyněk Pražák. Moravskoslezský kraj a Statutární město Ostrava projekt finančně podpořili.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
1.2.202319:00slavnostní sál v DJMUvedenízobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející