EXTRA AKCE
Cyklus komorních koncertů – MAGIE KLAVÍRU
Premiéra 7.3.2024, 19:00 hodin
slavnostní sál v DJM
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

Cyklus komorních koncertů – MAGIE KLAVÍRU

Premiéra 7.3.2024, 19:00 - slavnostní sál v DJM

Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto

logoInformace
 

Cyklus komorních koncertů bude v březnu hostit talentovaného mladého klavíristu Matěje Pinkase (* 2005). I přes svůj mladý věk má za sebou již mnoho úspěchů. Zúčastnil se řady mezinárodních soutěží (Prague Junior Note 2017, Broumovská klávesa 2018, Virtuosi per musica di pianoforte 2018, Beethovenovy Teplice 2019 či International Competition for Young Instrumentalists 2019 v italském Povolettu), v nichž získal titul laureáta. Vystoupil jako sólista se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK, orchestrem Giovani Archi di Praga a Bennewitzovým kvartetem. Má také zkušenosti s komorní hrou, mimo jiné pravidelně doprovází svého otce, violistu Jiřího Pinkase. V minulé sezóně absolvoval studijní pobyt v USA, který v červnu ukončil provedením Rachmaninovova Klavírního koncertu č. 2 za doprovodu symfonického orchestru Parkland High School Youth Symphony.

V září 2022 vystoupil jako sólista ve Dvořákově síni Rudolfina za doprovodu České sinfonietty v rámci hudebního festivalu Dvořákova Praha a v dubnu 2023 pak za doprovodu FOK ve Smetanově síni Obecního domu. V sezóně 2023/2024 se představil jako sólista ve Velkém sále Berlínské filharmonie za doprovodu tělesa Sinfonie Orchester Berlin. V Ostravě ho budeme moci slyšet poprvé. V programu zazní skladby Franze Schuberta, Ludwiga van Beethovena, Roberta Schumanna, Bedřicha Smetany, Fryderyka Chopina a Sergeje Prokofjeva.

Záštitu nad koncerty převzali náměstkyně primátora SMO Lucie Baránková Vilamová a náměstek hejtmana MSK Lukáš Curylo, finančně je podporují statutární město Ostrava a Moravskoslezský kraj.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
7.3.202419:00slavnostní sál v DJMPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoVideo
logoAudio
logoSouvisející