EXTRA AKCE
SVĚTLO PRO MARIUPOL / Світло надії для Маріуполя / Light for Mariupol
Uvedení 22.3.2022, 19:00 hodin
Divadlo Antonína Dvořáka
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

SVĚTLO PRO MARIUPOL / Світло надії для Маріуполя / Light for Mariupol - Uvedení 22.3.2022

Uvedení 22.3.2022, 19:00 - Divadlo Antonína Dvořáka

Přijďte v úterý 22. března od 19 do 22 hodin zapálit svíčku před Divadlo Antonína Dvořáka. Ze svíček vytvoříme velký svítící nápis "ДЕТИ", což znamená rusky "děti", který měl ochránit úkryt pod divadlem v Mariupolu

logoInformace

Přijďte v úterý večer zapálit svíčku před Divadlo Antonína Dvořáka (Smetanovo náměstí, Ostrava).

Dne 16. března 2022 ruské ozbrojené síly bombardovaly Doněcké oblastní činoherní divadlo v Mariupolu na Ukrajině, které sloužilo jako protiletecký kryt během obléhání Mariupolu a během útoku poskytovalo útočiště až 1200 civilistům. Přestože bylo divadlo výrazně a nezpochybnitelně označeno obrovským nápisem "DĚTI", nezabránilo to ruským vojákům v útoku... Událostí „Světlo pro Mariupol" vysíláme dva vzkazy. Jeden symbolický přímo do obléhaného a bombardovaného města: Myslíme na vás! A druhý nám a zejména našim politickým představitelům: Zachraňme Mariupol, hledejme usilovně způsob pomoci tamním lidem!
Vyfoťte tento happening a sdílejte fotky na sociálních sítích pod hashtagem #SaveMariupol ještě zítr večer. Fotky z akce budeme následně sdílet s hashtagem #SaveMariupol.

UA:
Приходьте і запаліть свічку перед театром Антоніна Дворжака (Smetanovo náměstí, Острава) у вівторок увечері. Давайте створимо великий напис зі свічок - «ДІТИ», який мав захистити театр у Маріуполі, де переховувались мирні люди. Потім ми розповсюдимо фото з позначкою #SaveMariupol.

EN:
Come and light a candle in front of Antonín Dvořák Theatre in Ostrava  (Smetana Square) on Tuesday evening. We want to create a large luminous inscription "ДЕТИ", which means „children“ in Russian, with candles, a sign which was to protect the theatre in Mariupol against a bomb attack. We will than share the pictures with hashtag #SaveMariupol.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
22.3.202219:00Divadlo Antonína DvořákaUvedenízobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoČlánky
logoAudio
logoSouvisející