EXTRA AKCE
Cyklus komorních koncertů – MEDOVÉ HOUSLE
Uvedení 25.11.2022, 19:00 hodin
slavnostní sál v DJM
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
arrow-right arrow-right

Cyklus komorních koncertů – MEDOVÉ HOUSLE - Uvedení 25.11.2022

Uvedení 25.11.2022, 19:00 - slavnostní sál v DJM

Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto

logoInformace

Houslista Petr Maceček je držitelem několika ocenění včetně zvláštní ceny v soutěži Henryka Wieniawského v Polsku. Byl koncertním mistrem Slovenského komorního orchestru, koncertním mistrem a uměleckým vedoucím komorního orchestru Capella Istropolitana v Bratislavě.

Po svém příchodu do Prahy byl v 90. letech koncertním mistrem Sukova komorního orchestru a poté řadu let působil jako koncertní mistr a umělecký vedoucí Pražského komorního orchestru. Od roku 2000 do roku 2011 byl členem Talichova kvarteta. Jako sólista těchto orchestrů nebo samostatný sólista Petr Maceček koncertoval ve významných koncertních sálech po celé Evropě, Jižní Americe, Spojených státech a Asii. Natáčel pro nahrávací společnosti Naxos, Vox Classics, Koch Discover, BMG aj.
 
Petr Maceček působil jako vyučující v celé řadě mezinárodních mistrovských kurzů u nás i v Evropě (Anglie, Portugalsko, Belgie, Francie) a pedagogicky působí na mezinárodní konzervatoři v Praze a na Ostravské univerzitě. Klavírní partnerkou mu bude skvělá Eliška Novotná.

Koncerty probíhají v příjemném prostředí slavnostního sálu divadla Jiřího Myrona. V předprodeji si můžete zakoupit vstupenky na každý koncert zvlášť nebo zvýhodněné abonentní vstupné na celou řadu osmi večerů. Každý z večerů bude jedinečný a na každém z nich se setkáte s interprety, kteří jsou ve svém oboru špičkou. Ale hlavně načerpáte energii a krásno do dalších dní. Svým jménem koncerty zaštítili náměstek kultury MSK Lukáš Curylo a náměstek kultury SMO Zbyněk Pražák. Moravskoslezský kraj a Statutární město Ostrava projekt finančně podpořili.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
25.11.202219:00slavnostní sál v DJMUvedenízobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející