asistentka choreografa

Narodila se v Paříži, kde vystudovala místní akademii Franchetti, baletní školu při pařížské Opeře a v roce 1997 absolvovala pařížskou konzervatoř Conservatoire Supérieur de Paris (CNR), kde získala za svá taneční studia zlatou medaili.

V roce 1998 pokračovala ve studiích na švýcarské škole v Lausanne, založené francouzským choreografem Mauricem Béjartem (Ecole Atelier Rudra Béjart).

V roce 2000 jí Mauro Bigonzetti, umělecký šéf souboru Compania Aterballetto, nabídl angažmá ve svém souboru, kde tančila osm let a byla přítomna vzniku celé řady choreografií Maura Bigonzettiho.

V roce 2009 se vrátila zpět do Francie, kde se stala členkou souboru Ballet National v Marseille pod vedením umělecké dvojice Emio Greco – Pieter C. Scholten. Působí zde dosud jako tanečnice a asistentka. Současně spolupracuje s choreografem Maurem Bigonzettim jako asistentka jeho choreografií. Podílela se například na nastudování Bigonzettiho inscenace Rossini Cards v chorvatském Národním baletu v Rijece. Nyní spolupracuje na přípravě světové premiéry baletu Madina v choreografii Maura Bigonzettiho v milánské La Scale, která se uskuteční v příštím roce.
Foto Lucie Maceczková
Inscenační tým - Sezóna:
ROSSINIHO KARTYAsistent choreografie
ROSSINIHO KARTYAsistent choreografie
ROSSINIHO KARTYAsistent choreografie
ROSSINIHO KARTYAsistent choreografie