asistentka choreografa

Adriana Mortelliti se narodila v italském městě Reggio Calabria. Studovala na baletní škole v Miláně a stala se profesionální tanečnicí a taneční pedagožkou. Současně studovala malbu na Akademii výtvarných umění v Miláně.
Jako sólistka Adriana Mortelliti působila v tanečním studiu Movers Dance Company Zürich a v divadle Stadttheater Augsburg, hostovala také na několika předních operních scénách, jako je La Scala v Miláně, Opernhaus Zürich a Kammeroper Wien.

Jako asistentka choreografa Giorgia Madii se podílela například na přípravě rakouského operetního festivalu Seefestspiele Mörbisch, salcburského hudebního festivalu Salzburger Festspiele a na choreografii pro švýcarský soubor Béjart Ballet Lausanne. Společně s ním také spolupracovala na scénách, jako je například Velké divadlo v Lodži, Vratislavská opera, Krakovská opera, Staatstheater Cottbus, Staatsoperette Dresden, Staatsballett Berlin, Balletto di Milano, Chorvatské národní divadlo v Záhřebu, Baltská opera v Gdaňsku.
Adriana Mortelliti vytvořila četná choreografická díla i pro následující scény: Stadttheater Augsburg, Balletto di Milano, Staatstheater Cottbus a Káhirská opera.
Působila také jako kostýmní výtvarnice a je pravidelně zvána jako hostující pedagožka tance a výtvarného umění, například na Letní akademii výtvarných umění v Irsee v Německu.

www.adriana-mortelliti.com
; foto Marlies Kross
 
Inscenační tým - Sezóna:
COPPÉLIAAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie