asistent choreografa

Duilio Ingraffia se narodil v italském Palermu. Po ukončení studia na baletní škole Balletto di Roma absolvoval Baletní školu Operního divadla v Římě (Teatro  dell’ Opera di Roma). Jako sólový tanečník působil v několika italských baletních společnostech – mj. v souborech Astra Roma Ballet, Balletto di Milano, Jas Art Company, Balletto di Roma, Arena di Verona nebo Operní divadlo v Římě. V nich vystupoval v mnoha baletních produkcích, pod nimiž jsou podepsáni renomovaní italští a mezinárodní choreografové a režiséři (např. Robert Wilson, Franco Zeffirelli, Beppe Menegatti, Giorgio Madia, Susanna Egri, Maria Grazia Garofoli, Massimo Volpini, Ruben Celiberti, Adriana Mortelliti, LucBouy nebo Nikos Lagousakos).

Během své taneční kariéry účinkoval v klasických i moderních baletech v choreografiích renomovaných tvůrců, mezi něž patří Louskáček (Derek Deane), Giselle (Iraida Lukašova), Suite Suite Suite (Marco Goecke), Symfonie č. 2 (Uwe Scholz), Por vos muero (Nacho Duato), Coppélie z Montmartru (Youri Vámos), Johannes Faust Passion (Milko Sparemblek), Popelka (Derek Deane), Králové bohů (Pascal Touzeau), Bajadéra (Vasilij Medveděv), Anna Karenina (Leo Muijc), Romeo a Julie (Patrice Bart), Petr Pan (Giorgio Madia), Bolero (Masa Kolar), Labutí jezero (Vladimír Malachov), Rakouská císařovna Alžběta – Sissi (Patrice Bart).

V současné době se jako nezávislý umělec účastní mnoha tanečních vystoupení a aktivně spolupracuje jako asistent choreografa na baletních inscenacích v celé Evropě. Známá je i jeho nedávná spolupráce s Krakovskou operou na inscenaci Snu noci svatojánské v choreografii Giorgia Madii. Působí rovněž jako hostující pedagog na různých baletních školách v Itálii a Chorvatsku.
 
Foto Gianmarco Beoni
 
Inscenační tým - Sezóna:
COPPÉLIAAsistent choreografie
LABUTÍ JEZERORepetitor
PŘÍHODY LIŠKY BYSTROUŠKYAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie
LABUTÍ JEZERORepetitor
PŘÍHODY LIŠKY BYSTROUŠKYAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie
COPPÉLIAAsistent choreografie