Věra Likérová (1981) začala svou hudební dráhu v roce 1989 v LŠU v Praze (flétna, klavír, zpěv). Mezi jejími prvními velkými úspěchy byla dětská role Cosetty v muzikálu Les Misérables v roce 1992. V roce 2002 byla řádně přijata na Pražskou konzervatoř – obor operní zpěv do třídy prof. A. Denygrové a později u prof. Y. Škvárové. V dubnu 2005 účinkovala na koncertě ČSKH při České filharmonii spolu s Wihanovým kvartetem, Kaprálova kvartetem a K. Englichovou. V červenci 2005 účinkovala na festivalu Smetanova Litomyšl spolu s Wihanovým a Pražákovým kvartetem. V květnu 2006 účinkovala na festivalu ČHM – Dny hudby v Praze – „Mozart forever“. V roce 2006 a 2007 účinkovala na koncertech nejlepších účastníků Burzy zpěváků, oganizovaných Státní operou Praha. V březnu roku 2007 absolvovala Mistrovské pěvecké kurzy v Karlových Varech u prof. P. Dvorského a prof. M Blahušiakové.
Je hostem Státní opery Praha, Divadla F. X. Šaldy v Liberci, Divadla J. K. Tyla v Plzni a Jihočeského divadla v Českých Budějovicích.
V roce 2008 se stala laureátkou Mezinárodní pěvecké soutěže ve Žďáru nad Sázavou.
V roce 2008 se umístila na 2. místě na Mezinárodní pěvecké soutěži „Ad honorem Mozart“.
V červenci 2009 zpívala na Mezinárodním hudebním festivalu v Českém Krumlově v koprodukci s Jihočeským divadlem v Českých Budějovicích pod taktovkou dirigenta J. Keenana (MET) (A. Dvořák: Rusalka – role 1. žínky).
V roce 2009 se umístila na 1. místě na Mezinárodní pěvecké soutěži „Ad honorem Mozart“.
V roce 2009 se stala laureátkou na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech.
V červenci 2010 zpívala na Mezinárodním hudebním festivalu v Českém Krumlově v koprodukci s Jihočeským divadlem v Českých Budějovicích pod taktovkou dirigenta A. Allemandiho (MET) (W. A. Mozart: Don Giovanni – role Zerliny).
 

Obsazení - Sezóna:
ORFEUS V PODSVĚTÍMinerva
ORFEUS V PODSVĚTÍMinerva
ORFEUS V PODSVĚTÍMinerva