Markéta Sládečková

Narozena v Jihlavě jako Markéta Oslzlá. V roce 2000 absolvovala JAMU v Brně, kde studovala scénografii v ateliéru Jána Zavarského.

Externě pracovala pro Českou televizi jako asistentka architekta (Četnické humoresky, Černí baroni), později se začala věnovat především činoherní scénografii.
 
V minulosti působila v mnoha divadlech u nás i na Slovensku. Opakovaně spolupracovala s režisérem Martinem Tichým, pro něhož vytvořila scénu a kostýmy k inscenaci Arabská noc, za niž byla v roce 2005 nominovaná na Cenu Alfréda Radoka, nebo režisérem Viliamem Dočolomanským a jeho mezinárodním souborem Farma v jeskyni, pro který navrhla výpravu například k inscenaci Waiting room (2006), která se dodnes hraje v experimentálním prostoru NOD v Praze, či kostýmy k jeho nejnovější inscenaci Informátoři – Whistleblowers v Divadle Ponec (2014).
 
V Národním divadle v Brně se poprvé pracovně setkala s Břetislavem Rychlíkem při inscenaci Gazdina roba (2009), pro kterou navrhla kostýmy. Od té doby s ním spolupracuje pravidelně – v poslední době například výprava pro Cenu facky Karla Steigerwalda (Slovácké divadlo Uherské Hradiště, 2014).
 
V Divadle Na zábradlí navrhla kostýmy pro inscenaci Jiřího Havelky Šílenství (2014) a Anamnesis (2015) v režii Rastislava Balleka. Kostýmy navrhla též pro inscenaci režiséra Martina Tichého Hodina Komenského v ostravském Divadle loutek (2015) nebo operu Její pastorkyňa na jevišti Janáčkova divadla v Brně v režii Martina Glasera (2015).
 
Příležitostně se věnuje prostorovému designu, například v roce 2014 vytvořila podobu české expozice na Mezinárodním knižním veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem.  
Inscenační tým - Sezóna:
PLES V OPEŘEKostýmy
PLES V OPEŘEKostýmy
PLES V OPEŘEKostýmy