Patřil k nejvýznamnějším českým autorům písňových textů, byl spolutvůrcem české rockové poetiky. Na svém kontě má zhruba 2000 písňových textů pro mnohé interprety populární a muzikálové hudby: Jeho texty zpívala například rocková skupina Olympic (Jasná zpráva), Blue Effect (alba Nová syntéza 2, Svět hledačů a 33) Synkopy (alba Sluneční hodiny, Křídlení, Zrcadla a Dlouhá noc) nebo zpěváci Věra Špinarová, Petr Spálený, Petr Novák, Pavel Novák, Petra Janů, Lucie Bílá, Iveta Bartošová, Karel Gott, Helena Vondráčková, Michal David, Jitka Zelenková, Leona Machálková, Hana Hegerová a další.

Byl také básníkem a publicistou, psal pro divadlo, film a televizi. Za svého života vydal sedm knih, další dvě knihy básniček vyšly posmrtně stejně jako rozsáhlá vzpomínková publikace Básník na pěti linkách opatřená Vrbovou diskografií, mnoha fotografiemi, 230 písňovými texty, CD a DVD.

Byl spoluautorem řady her a muzikálů uvedených v Hudebním divadle Karlín: Mazlíčkové, Cikáni jdou do nebe, Zahraj to znovu, Same, Povečeříme v posteli a 451° Fahrenheita. Pro Divadlo Ungelt přebásnil komorní muzikál Líp se loučí v neděli. Spolu se scenáristou Jiřím Hubačem napsal muzikály Já, Francois Villon, Antoinetta – královna Francie a Napoleon a Josefina.

Od dětství psal básničky, brzy začal hrát v různých hudebních skupinách. Ovládal několik hudebních nástrojů (housle, kytara, klarinet). Maturoval na strojnické průmyslovce v Praze, v roce 1971 absolvoval stáž v muzikálových divadlech v Londýně. S výjimkou krátkého dramaturgického působení v karlínském divadle na počátku 90. let byl od roku 1966 „na volné noze“. Byl oceňován pro svůj osobitý textařský rukopis, jeho tvorba byla odměněna mnoha cenami. Zemřel 7. září 2011 ve věku 73 let.

Inscenační tým - Sezóna:
LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLIČeské přebásnění
LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLIČeské přebásnění
LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLIČeské přebásnění
LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLIČeské přebásnění