NOC S ANDERSENEM 2019
 
Dne 29. března 2019 bylo pro dvacet dětí ve věku od 6 do 9 let připraveno v Divadle Jiřího Myrona pohádkové noční dobrodružství s herci Národního divadla moravskoslezského. 
 
Tentokrát se noční putování odehrávalo v nově zrekonstruovaných prostorách Divadla Jiřího Myrona.
 
Celý večer, do kterého se Ateliér pro vzdělávání zapojil již popáté, se nesl v duchu muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Kočky! Děti měly možnost navštívit prostory zákulisí divadla, do kterých se běžný divák dostane pouze zřídka: zkušebnu, baletní sál, jeviště... a vyzkoušely si, jaké to je nocovat v divadle ve vlastním spacáku.
 
Prohlédněte si fotoreportáž!
 

Minulé ročníky:

2018
Povídání o pejskovi a kočičce
Známá a oblíbená kniha Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce oslavila loni 90. výročí svého vzniku. Toto kulaté výročí jsme oslavili s pejskem a kočičkou při příležitosti Noci s Andersenem 2018. 
 
2017
Ošklivé káčátko
31. 3. 2017 proběhlo v Divadle Antonína Dvořáka noční putování s Ošklivým káčátkem. Role Ošklivého káčátka se zhostil herec činohry Vít Roleček. 
 
2016
Malá mořská víla
V roce 2016 se Noc s Andersenem konala 1. dubna a tématem se stalo 180. výročí napsání pohádky Malá mořská víla samotným Andersenem. Princem se letošním rokem stal Ivan Dejmal, princezna byla opět Lucie Končoková, čarodějnice David Janošek, hlavní roli malé mořské víly dostala Izabela Firlová. Oproti loňsku se Noc s Andersenem konala v Divadle Jiřího Myrona. 
 
2015
Nejkrásnější hádanka
V roce 2015 bylo hlavní téma sté výročí narození Jana Drdy. Naše Noc s Andersenem se tedy zaměřila na pohádku Nejkrásnější hádanka. Inspirovali jsme se jako knižní tak filmovou podobou. Celá noc se odehrála v Divadle Antonína Dvořáka.  Role chytrého Matěje se ujal Aleš Bilík, role princezny Rozmarýnky Lucie Končoková, dvorní dámy, kuchtičky si zahrály zaměstnankyně marketingu, PR a propagace NDM. V roli krále se představil produkční operety/muzikál David Velčovský.