SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ TANEČNÍCH AKTUALIT A SOUČASNÝ TANEC
BALET / 15.8.2019

Redakce Tanečních aktualit připravuje nové číslo publikace „Speciální vydání“, které se věnuje scénám, jež rozvíjejí balet, současný tanec i přesahové žánry. Pro titulku byla právem vybrána naše fotografie!

Jak se změnil balet za 100 let???
Jak se změnil vývoj v kvalitě i kvantitě tvorby, rostoucí zájem publika a „drive“ osobností, které se o rozvoj umění v regionech zasluhují?

Redaktoři Tanečních aktualit tentokrát zaměřili svou pozornost na dění mimo naši metropoli a výběr z pestrého dění na poli pohybového umění v celé České republice je důkazem, že tato scéna je vitální i mimo hlavní město – balet Národního divadla moravskoslezského je nedílnou součástí tohoto speciálního čísla. Obsah speciálního čísla by měl také přispět k informovanosti čtenářů o kulturním dění napříč republikou a mimo jiné tím podpořit diváckou mobilitu.
 
ČTĚTE! Speciální vydání 2019 bude distribuováno v síti partnerských knihkupectví, obchodů s tanečním zbožím i divadel. Publikaci si ale již nyní můžete objednat v předstihu, a to prostřednictvím e-mailu info@tanecniaktuality.cz – dostanete ji tak jako první, hned jak dorazí z tiskárny!
 
Více informací naleznete pod tímto odkazem
 
 
Fotografie Anny Rasmussen z inscenace Vzlety a pády
(choreografie Jiřího Pokorného Útěk obra)