SHINO SAKURADO PREMIÉROVĚ V ROLI KITRI/LILIE
BALET / 27.9.2019
Už v sobotu 28. září se můžete v baletu DON QUIJOTE premiérově těšit na SHINO SAKURADO v roli Kitri/Lilie. Partnerem v roli Basila jí bude Sergio Méndez Romero. Hrajeme už v 16 hodin pro celou rodinu!
 
Minkusův komicky laděný balet DON QUIJOTE podle románu Miguela Cervantese je jedním z nejpopulárnějších titulů světového baletního odkazu. V choreografii Mariuse Petipy měl balet premiéru v Moskvě roku 1869 a setkal se hned od počátku s velkým úspěchem. Hlavní dějová linie milostného příběhu o zakázané lásce Kitri a Basila se prolíná s líčením fantaskního světa Dona Quijota, který se vydal hledat společně se svým věrným Sanchem Panzou rytířská dobrodružství. Komediální příběh se stává záminkou pro nádherné, temperamentní taneční dílo. Prosluněné Španělsko, hudba Ludwiga Minkuse a především strhující tance dají vyniknout klasické virtuózní technice.
 
 
Nenechte si ujít sobotní reprízu – Shino Sakurado je nominovaná na Cenu Thálie 2019 za roli Markýzy de Merteuil v baletu Nebezpečné známosti. Sergio Méndez Romero získal širší nominaci právě za balet Don Quijote.