BALET NDM V TARNOVĚ
BALET / 6.10.2019
Soubor baletu NDM dostal pozvání na 9. ročník Mezinárodního festivalu tanečních divadel OPEN STAGE do polského Tarnova, kde se představí 11. října 2019 inscenací ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES.
 
Festival je oslavou polského a mezinárodního moderního tance. Divákům se zde představují debutující umělci spolu s renomovanými reprezentanty moderního tance z Polska i zahraničí. Akce upozorňuje na mimořádné výkony světa tance. Je to také prostor pro výměnu zkušeností, terapeutické tance, soutěže a mistrovské kurzy. Součástí festivalu jsou dále Taneční inkubátor (večer prezentací tanečních miniatur mladých polských umělců), choreografická soutěž mladých tvůrců, workshopy s certifikovanýmiinstruktory terapeutického tance, výstavy a další.
 
 
Motto letošního ročníku zní „Uspokojení. Triumf a porážka“. Organizátoři chtějí vyprovokovat reflexi týkající se rozhodnutí a jejich důsledků. Festival se zaměří na hodnoty a determinanty našeho života a na naše volby. Velvyslancem Mezinárodního festivalu tanečních divadel OPEN STAGE je Jacek Przybyłowicz, choreograf, jehož choreografie Barocco (Barocco & Carmina Burana) sklízela v minulosti zasloužený úspěch také na naší scéně v Divadle Jiřího Myrona.
(ld)
Nenechte si ujít poslední dvě uvedení v NDM! Tančíme pro vás 8. října a 30. listopadu v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.