BALET NDM ZÁŘIL NA FESTIVALU V TARNOVĚ
BALET / 15.10.2019
Inscenace ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES v podání baletu NDM doslova zvedla ze židlí publikum v polském Tarnově na zahajovacím večeru IX. ročníku Mezinárodního festivalu tanečních divadel Open Stage.
 
Chválou po představení nešetřila ani místní média: „Umělci z Ostravy dnes vládli v Mościcích svrchovaně a bezchybně. Geniálně!!!“ napsala po představení novinářka Katarzyna Cetera. Mezinárodní festival tanečních divadel SCENA OTWARTA v Tarnově probíhá od 9. do 27. října a je oslavou moderního tance. Divákům se zde představují debutující umělci spolu s renomovanými reprezentanty moderního tance z Polska i ze zahraničí. Akce upozorňuje na mimořádné výkony, ale je také prostorem pro výměnu zkušeností, pro ukázky tance terapeutického, pro soutěže a mistrovské kurzy.
 
 
Ostravský balet byl na Open Stage v Polsku poprvé, ale díky svému výkonu už má pozvánku na jubilejní 10. ročník. Ambasadorem Mezinárodního festivalu tanečních divadel Open Stage je Jacek Przybyłowicz, jehož choreografie Barocco (Barocco & Carmina Burana) sklízela v minulosti úspěch také na naší scéně v Divadle Jiřího Myrona.
 
  © 2019 Centrum Sztuki Mościce / Foto Przemysław Sroka
 
ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES – večer tří náročných choreografií s akrobatickými prvky (autorů Reginy Hofmannové, Itzika Galiliho a Johana Ingera) uvidí ostravští diváci už jen jednou, a to v derniéře 30. listopadu 2019.
 
Soubor baletu účinkoval v polském Tarnově za finanční podpory Ministerstva kultury ČR.