DVĚ CENY PRO BALET NDM Z PLZEŇSKÉ PŘEHLÍDKY BALET 2019!
BALET / 15.1.2020
Balet Národního divadla moravskoslezského si tentokrát přivezl dvě ceny: v kategorii nejlepší sólový výkon pro Barboru Šulcovou a už podruhé nejlepší kolektivní výkon. Gratulujeme!

Celkem 11 baletních souborů z ČR letos přihlásilo své nejlepší a reprezentativní inscenace do soutěžní přehlídky BALET 2019 v Plzni.
 
Barbora Šulcová si vytančila cenu za sólo v choreografii O Balcão de Amor (inscenace ALL THAT JAZZ, ROCK, BLUES – choreografie Itzik Galili).
Kolektivní výkon ocenila porota v novince ROSSINIHO KARTY (choreografie Mauro Bigonzetti) s přihlédnutím k výkonům v dalších dílech současného ostravského repertoáru.
Foto Serghei Gherciu
Pětičlenná jury vybírala mezi 116 odbornými posudky a kritikami nejlepší výkony ve 28 inscenacích uváděných v divadlech za posledních pět let. Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského v Ostravě pod vedením Lenky Dřímalové získal kolektivní cenu podruhé za sebou. Na předchozím ročníku soutěže v roce 2014 to bylo za výkony v inscenaci Návraty domů (choreografie Pavel Šmok, Nataša Novotná a Jiří Kylián). Letos se soutěž konala podeváté (poprvé 1992). (šs)
 
Přijďte se podívat na oceněný kolektivní výkon! ROSSINIHO KARTY hrajeme v jarním bloku od 17. do 24. dubna 2020! ►KOUPIT VSTUPENKY